Bloomberg: Netflix plant voor videogames

Bloomberg: Netflix plant voor videogames

Bloomberg publiceerde een rapport waarin wordt gesuggereerd dat Netflix zijn catalogus binnenkort zou kunnen uitbreiden naar videogames.

Volgens het rapport heeft Netflix plannen om ‘binnen het komende jaar’ te beginnen met het opnemen van videogames in zijn service en heeft een nieuwe Vice President van Game Development Mike Verdu aangenomen om het voortouw te nemen.

Verdu was eerder Senior Vice President bij EA Mobile, Vice President VR/AR bij Facebook en CCO bij Zynga, en zal in zijn nieuwe rol rechtstreeks rapporteren aan Netflix’s CEO Gregory Peters.

Er komen games aan

Om de overstap naar videogames te vergemakkelijken, is Netflix ook begonnen met het plaatsen van verschillende vacatures voor zijn ‘interactieve divisie’.

Deze openingen noemen Black Mirror: Bandersnatch als een voorbeeld van ‘interactieve’ inhoud en ‘game-achtige’ ervaringen die Netflix hoopt te creëren, wat suggereert dat het bedrijf niet alleen bestaande videogames zal aanbieden, maar ook originele eigen titels zal ontwikkelen .

Maar voor Nintendo Switch?

Er zijn al een aantal games gerelateerd aan Netflix beschikbaar om te spelen op Nintendo Switch, hoewel de streamingdienst zelf afwezig blijft. Met dit in gedachten lijkt het onwaarschijnlijk dat games van de voorgestelde gamingtak van het bedrijf beschikbaar zullen zijn op de Nintendo Switch. Maar wie weet… misschien verandert dat in de toekomst.