Bloomberg – Tencent koopt Soleil

Bloomberg – Tencent koopt Soleil

Bloomberg meldde dat Tencent stilletjes de Japanse ontwikkelaar Soleil kocht. Soleil is vooral bekend van de Ninjala en medeoprichter van Travis Strikes Again: No More Heroes.

De verhuizing maakt deel uit van een talentverwerving om de gamestudio’s van Tencent te versterken. Het Chinese bedrijf heeft een belang van maar liefst 90% genomen in Soleil, wat hen meer dan 5 miljard yen ($44 miljoen) heeft gekost. Tencent neemt zelden hele studio’s over, dus dit is een primeur voor een bedrijf dat over het algemeen veel kleinere investeringen heeft gedaan.

Over Soleil

Vanuit de bron van menselijke emotie creëren we Play. Met de ziel en technologie in het Land van de Rijzende Zon. De wereld verbinden en verlichten via Soleil.

Ben je ooit zo opgegaan in een game dat je de tijd uit het oog verloor? Naarmate we ouder worden, worden we wijzer en volwassener, maar ontwikkelen we ook de neiging om onze gevoelens vast te houden, onze emoties op de achtergrond te laten komen. Zijn we als kind die nieuwsgierigheid kwijtgeraakt, waarin we niet te veel nadenken en gewoon ons hoofd erin duiken waar we van houden?

Bij Soleil creëren ze games om dat verloren enthousiasme nieuw leven in te blazen en de wereld in een draaikolk van rauwe opwinding te storten; dezelfde opwinding die het gevoel van verwondering en nieuwsgierigheid oproept dat mensen van alle leeftijden in zich hebben. Het zijn deze gevoelens die warme memorabele momenten creëren voor degenen die onze games spelen.

Ad