Bloomberg – Ubisoft shopt naar mogelijke overnames

Bloomberg – Ubisoft shopt naar mogelijke overnames

Volgens Bloomberg is de Franse ontwikkelaar van videogames Ubisoft mogelijk op zoek naar een koper, iets waar al lang geruchten over gingen.

Verschillende private equity-bedrijven, met name Blackstone Inc en KKR & Co, hebben het bedrijf nauwlettend in de gaten gehouden, maar het is onduidelijk of de belangrijkste aandeelhouders van het bedrijf bereid zijn een aankoop te doen. De series Assassin’s Creed, Far Cry en Splinter Cell zijn misschien wel de bekendste titels uit de grote videogamestudio.

Bloomberg opgemerkt

“De familie van Ubisoft-voorzitter Yves Guillemot is volgens Bloomberg-statistieken de grootste investeerder van het bedrijf, met een belang van 15%.” De aandelen van Ubisoft zijn het afgelopen jaar met 41% gedaald in Parijs, waardoor het een marktwaarde heeft van ongeveer 4,8 miljard euro ($ 5,2 miljard). De bronnen verklaarden: “De beraadslagingen bevinden zich nog in de beginfase en er is geen garantie dat een van de vrijers zal doorgaan met voorstellen.”

Over Ubisoft

OP KLEINE SCHAAL AAN DE SLAG

Ubisoft heeft 19.000 medewerkers in kantoren en studio’s over de hele wereld, maar het begon allemaal met een gezin.

Yves Guillemot en zijn vier broers raakten geïnteresseerd in technologie terwijl ze boeren hielpen met computersystemen om hun goederen en verkoop in de Bretagne in Frankrijk te volgen, waar hun ouders een landbouwhandelsbedrijf hadden. De broers zagen dat de embryonale softwaresector het potentieel had om een ​​heel ander soort familiebedrijf te worden.

…BUITEN DE BOX DENKEN

Ubisoft werd in 1986 opgericht door de vijf gebroeders Guillemot en wat begon als een groep broers is uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van 20.000 individuen die zich samen ontwikkelen en leren. Deze familiale oorsprong heeft de huidige richting van Ubisoft beïnvloed, en heeft alle teamleden ertoe aangezet om groots te dromen, de ondernemersgeest te omarmen en te streven naar een open en uitnodigende sfeer waarin iedereen wordt gewaardeerd.

EEN UITVINDER VAN INTERNATIONALE GAMING

In de jaren negentig begon Ubisofts ontwikkeling tot een wereldwijd netwerk van studio’s en kantoren in 55 landen in Roemenië, Canada en China. Om gelijke tred te houden met de exponentiële expansie van de game-industrie was een wereldwijde aanwezigheid noodzakelijk. We leren nog steeds door nieuwe dingen te proberen, en we dringen er bij onze teams op aan hetzelfde te doen. Dit helpt iedereen om vooruitgang te boeken en maakt dat Ubisoft een pionier op het gebied van gaming en entertainment wordt. Bij Ubisoft zijn er, ongeacht waar een team begint, altijd mogelijkheden om te verbeteren en nieuwe vaardigheden te leren.

AANPASSEN…

Ubisoft is altijd in staat geweest om zich aan te passen aan nieuwe technologie en er het beste van te maken. Rayman, de inmiddels iconische figuur, werd in 1995 zonder armen of benen gemaakt om tegemoet te komen aan de eisen van de toenmalige consoles. Ubisoft heeft zich altijd aangepast omdat de technologie zich in een snel tempo ontwikkelde. Ubisoft produceerde Just Dance, de meest succesvolle op muziek gebaseerde videogameserie aller tijden, toen motion capture-technologie een veelvoorkomend kenmerk werd op veel systemen. In de eerste Splinter Cell-game voor de PlayStation 2 was Ubisoft de eerste die dynamische verlichting gebruikte, waarmee een populair merk werd gelanceerd.

…IN EEN INDUSTRIE DIE CONSTANT VERANDERT

Onze teams hebben zich gecommitteerd aan systemisch ontwerp zoals Assassin’s Creed, Far Cry, Ghost Recon, The Division en Watch Dogs verkend met open wereld-gameplay, met verschillende maar gekoppelde systemen die verkeer, dieren, weer en niet-speler-personages verwerken om leefomgevingen nabootsen. De Rainbow Six-franchise is blijven evolueren, met meer dan 60 miljoen Rainbow Six Siege-gamers die zich bij de community hebben aangesloten. Als eerste profiteren van nieuwe technologieën is voor Ubisoft meer dan een commerciële strategie; het zit in ons DNA.

MENSEN BLIJVEN BLOEIEN

Bij Ubisoft streven we ernaar een sfeer te creëren die mensen aanmoedigt om te dromen en te bouwen. We zijn van mening dat het behouden van deze ruimte de enige manier is voor onze teams om te blijven presteren en groeien. Deze onafhankelijkheid heeft teams in staat gesteld om games als Prince of Persia uit te vinden, de serie vervolgens uit te breiden naar Assassin’s Creed, een ruimteopera te bouwen en te reanimeren in Beyond Good and Evil, en het eerste bedrijf te zijn dat realtime notities oplost en Rocksmith, de snelste manier om gitaar te spelen. Elke dag werken onze teams samen om entertainment te bevorderen, met als doel het leven van gebruikers te verrijken via unieke game-ervaringen.

ZELFREDZAAMHEID BEHOUDEN

Ubisoft is verheugd om onderscheidende en onverwachte games te ontwikkelen, en we erkennen dat ons vermogen om te innoveren, te groeien en aan te passen gebaseerd is op onze vrijheid. Vanwege de idealen die het bedrijf voortstuwen, hebben de teams van Ubisoft samengewerkt en gezegevierd om deze onafhankelijkheid te behouden. Onze medewerkers en belanghebbenden begrijpen dat onze autonomie van cruciaal belang is voor onze cultuur van innovatie en leren op het werk, evenals voor ons succes op de lange termijn.

IN DE RICHTING VAN NIEUWE HORIZONS

Sinds vijf broers werden gemotiveerd door een gemeenschappelijke overtuiging in de mogelijkheden om technologie te integreren met krachtige en getalenteerde mensen, is Ubisoft aanzienlijk uitgebreid. Maar we zijn niet van plan om op korte termijn te vertragen. Ubisoft breidt uit naar film en televisie en werkt samen met bedrijven als Apple, Tencent, Nvidia, Google, Netflix, Amazon en anderen om zowel gamers als niet-gamers uitzonderlijke entertainmentervaringen te bieden. Ubisoft moedigt vernieuwers van elke omvang aan, naast het werken met ‘s werelds grootste bedrijven. Ubisoft La Forge werkt samen met baanbrekend universitair onderzoek om nieuwe AI-concepten te bouwen en te testen, en we hebben samengewerkt met start-up incubator Station F om nieuw talent te stimuleren via onze Indie-gaminginitiatieven. We hebben een lange weg afgelegd en we kijken altijd vooruit.

Ad