Call of Duty komt na de fusie van Microsoft en Actvision

Call of Duty komt na de fusie van Microsoft en Actvision

Volgens de baas van Xbox vindt een van de meest populaire schietspellen zijn weg naar systemen die door Nintendo zijn gemaakt.

Na de fusie van Microsoft en Activision Blizzard King tweette het hoofd van Xbox, Phil Spencer, dat “Microsoft een verbintenis van 10 jaar aangaat om Call of Duty aan Nintendo te leveren.” Deze aankondiging is gedaan naar aanleiding van de fusie.

Call of Duty… op Nintendo

Deze onthulling komt naar aanleiding van een interview dat Spencer aan de Washington Post gaf, waarin hij zei dat, als de stevige aankoop succesvol is, de productie van de game op Nintendo-systemen pas in juni 2023 zou beginnen.

Spencer merkt op dat dit zou worden gedaan als onderdeel van een poging om ervoor te zorgen dat Call of Duty overal kan worden gespeeld waar de gebruiker het wil spelen. Aangezien dit echter deel uitmaakt van een tienjarige verbintenis die hoogstwaarschijnlijk zal worden aangegaan voor een systeem dat na de Nintendo Switch komt, wordt niet verwacht dat dit binnenkort zal gebeuren.

Omdat Call of Duty al kan worden gespeeld op Battlenet beheerd door Activision, is een van de voorwaarden van dit contract het naar Steam brengen van de game.