CEO van Platinum Games wil dat de focus op games anders wordt, mogelijk zelfs live-service

CEO van Platinum Games wil dat de focus op games anders wordt, mogelijk zelfs live-service

Famitsu, een Japanse gaming-publicatie, heeft een intrigerend interview uitgebracht met de nieuwe CEO van Platinum Games, Atsushi Inaba, waarin hij de toekomstige benadering van het bedrijf voor de ontwikkeling van videogames uitlegt. De heer Inaba beweert dat Platinum Games zich richt op games “die anders zijn dan het verleden”, wat inhoudt dat Platinum Games zich richt op live servicegames zoals Destiny en Genshin Impact, die “voor een langere periode kunnen worden genoten en geliefd, ” in tegenstelling tot ervaringen voor één speler, die hij beschouwt als “eenmalige, goed ontworpen” titels.

Dhr. Inaba vertelde Famitsu

Toen hem werd gevraagd naar de ontwerpfilosofie die ten grondslag ligt aan GG, zei Inaba: “Oeps, ik flapte er bijna iets essentieels uit over waar we naartoe gaan.”

“Ik kan niet veel zeggen over Project G.G. aangezien we momenteel verschillende dingen aan het testen zijn, maar als het gaat om het maken van toekomstige games, willen we ons concentreren op het maken van games die anders zijn dan vroeger.” Ik zou me willen concentreren op het maken van games waar mensen lang plezier van zullen hebben en waar ze dol op zullen zijn.”

“Natuurlijk zouden we kleine maar goed gemaakte games zoals Sol Cresta willen waarderen en maken, evenals titels zoals Bayonetta, waarin je kunt genieten van het proces van het opruimen van het spel door eenmalig, nou ja -ontworpen podia.”

“De initiatieven die we in de toekomst proberen te ontwikkelen, zullen echter anders worden gestructureerd. Gezien de veranderingen in de markt in de komende vijf jaar, denk ik dat het absoluut noodzakelijk is dat we dit doen. zo dubbelzinnig, maar ik geloof dat dat voorlopig alles is wat ik te zeggen heb.”

“Ik wil PlatinumGames op een schoon en onvervalst pad brengen en nooit meer achterom kijken.” Dat is, geloof ik, mijn huidige functie.”