Droevig nieuws; Kenichi Okuma, Super Smash Bros. Componist, is overleden

Droevig nieuws; Kenichi Okuma, Super Smash Bros. Componist, is overleden

Super Smash Bros. Brawl kwam uit in 2008. En hoewel het 14 jaar geleden gebeurde, is de erfenis ervan nog steeds sterk. De personages die je voor het eerst in deze game kon spelen, kwamen terug met de rest van de cast in Super Smash Bros. Veel van de nummers uit de game zouden ook in latere Smash-games worden gebruikt.

Over Kenichi Okuma

Kenichi Okuma was een van de vele mensen die muziek schreven en arrangementen maakte voor Super Smash Bros. Gyromite, Pokémon Gym/Evolution (Pokémon Red/Pokémon Blue) en Flat Zone 2 werden allemaal gemaakt door Okuma. Al deze nummers kwamen terug in Smash 3DS, Smash Wii U en Smash Ultimate.

Okuma is niet meer bij ons, wat jammer is. Zijn officiële Twitter-account bevestigde dat hij op 22 juli stierf aan slokdarmkanker. Hij was 56 geworden. Veel mensen, waaronder Sakurai zelf, hebben gezegd dat het hen speet. Sakurai zei ook dat de erfenis van Okuma zal voortleven in zowel Smash 4 als Smash Ultimate.

We willen de familie en vrienden van Kenichi Okuma ons medeleven wensen. Moge Okuma rusten in vrede, en moge zijn geweldige bijdragen aan de soundtracks van videogames nog lang herinnerd worden.

Ad