Dus Sony koopt Bungie voor $3,6 miljard

Dus Sony koopt Bungie voor $3,6 miljard

We zijn een beetje laat met deze, maar ja, Bungie wordt door Sony gekocht voor $ 3,6 miljard.

Voorheen was de studio verantwoordelijk voor het maken van de Halo-serie tot een huismerk en het versterken van de positie van Xbox in de console-industrie. Het bedrijf heeft onafhankelijk gefunctioneerd sinds het afronden van de ontwikkeling van Halo Reach, met name door te werken aan de Destiny-serie. Deze aankondiging komt slechts twee weken nadat Microsoft bekendmaakte dat het van plan was Activision Blizzard te kopen voor ongeveer $ 70 miljard.

Bungie overname van 3,6 miljard dollar

De transactie kost Sony 3,6 miljard dollar, volgens een nieuwsbericht van BusinessWire, en Bungie wordt een autonome dochteronderneming van Sony Interactive Entertainment (SIE).

De directe gevolgen van de deal zijn nog niet bekend. Bungie is een van de meest succesvolle gamebedrijven op de markt, en de succesvolle Destiny-serie heeft hen naar de voorgrond gebracht van de productie van live-servicegames. Bungie, aan de andere kant, zal zelfvoorzienend blijven, “de vrijheid behouden om zelf te publiceren en gamers te bereiken waar ze maar willen spelen.” Destiny en andere Bungie-producten zullen op andere platforms blijven verschijnen, volgens een blogpost op Bungie.Net. Hier is een voorbeeld van wat ik bedoel:

V. Als Bungie nog meer games in ontwikkeling heeft, zijn die dan nu exclusief voor PlayStation?

Nee. We willen dat de werelden die we ontwikkelen toegankelijk zijn voor iedereen die van videogames houdt. We zullen in eigen beheer blijven en artistiek autonoom blijven, en we zullen een enkele, samenhangende Bungie-gemeenschap blijven aansturen.

Bungie’s ambities voor de toekomst omvatten het laten groeien van Destiny 2 en de serie als geheel, evenals het ontwikkelen van een nieuwe IP.

Sony CEO Kenichiro Yoshida verklaarde het volgende over de overname van Bungie:

Bungie heeft enkele van ‘s werelds meest populaire videogametitels geproduceerd en blijft evolueren, en brengt miljoenen mensen over de hele wereld samen door de principes te verbinden met de wens van mensen om game-ervaringen te delen.

We zullen de enorme verscheidenheid aan entertainment- en technologische middelen van de Sony Group gebruiken om Bungie’s voortdurende ontwikkeling en capaciteit te ondersteunen om iconische werelden op tal van platforms en media te bouwen, als onderdeel van ons doel om ‘de wereld te vullen met emotie, via de kracht van creativiteit en technologie.’

De aankoop van Bungie door Sony maakt deel uit van een groeiende en misschien alarmerende trend in de game-industrie naar concentratie.