E3 2020 – Pitch om evenement minder beurs en meer festival te maken

E3 2020 – Pitch om evenement minder beurs en meer festival te maken

GameDaily.biz berichtte over een E3 2020-planningsdocument bedoeld voor leden van de lobbygroep om het evenement meer op een festival te laten lijken.

Een tijd voor verandering voor E3?

Het document gaat in detail; het idee presenteren dat acht ervaringshubs introduceert om het evenement minder te laten lijken op een beurs meer op Gamescom die 5 keer zoveel bezoekers heeft als E3.

De ESA probeert ook de E3 om te vormen tot een “fan-, media- en influencerfestival” voor 2020 en ze zijn van plan een app te introduceren die kan worden gebruikt om lange lijnen te verkorten, vergelijkbaar met het Disney FastPass-systeem.

Over E3

De Electronic Entertainment Expo, gewoonlijk E3 genoemd, is een vooraanstaand handelsevenement voor de videogamebranche. De Entertainment Software Association (ESA) organiseert en presenteert E3, die veel ontwikkelaars, uitgevers, hardware- en accessoiresfabrikanten gebruiken om aankomende games en game-gerelateerde merchandise te introduceren en adverteren voor retailers en leden van de pers.

E3 heeft een beursvloer voor ontwikkelaars, uitgevers en fabrikanten om titels en producten voor verkoop te presenteren in het komende jaar. Voor en tijdens het evenement houden uitgevers en hardwarefabrikanten meestal persconferenties om nieuwe games en producten aan te kondigen.

Geschiedenis van E3

Na verloop van tijd werd E3 beschouwd als de grootste gaming-expo van het jaar. Vóór 2017 was E3 een evenement dat alleen in de branche plaatsvond; de ESA vereiste dat personen die aanwezig wilden zijn, een professionele verbinding met de videogamebranche moesten verifiëren.

Met de opkomst van streaming media werden verschillende persconferenties naar het publiek uitgezonden om hun zichtbaarheid te vergroten. In 2017 werd E3 voor het eerst open voor het publiek, met 15.000 algemene toegangspassen voor degenen die wilden deelnemen.

Heb je ooit E3 bezocht en wat vind je van de suggestie om het evenement te veranderen?