E3 2023 – Xbox, Nintendo en Sony niet aanwezig

E3 2023 – Xbox, Nintendo en Sony niet aanwezig

Op de Electronic Entertainment Expo (E3) van dit jaar zullen de drie grote gamingbedrijven niet aanwezig zijn. IGN heeft, als onderdeel van een exclusief rapport dat is gepubliceerd, onthuld dat Nintendo, Xbox en Sony niet zullen deelnemen aan de persoonlijke evenementeditie van E3 die in 2023 opnieuw zal worden gehouden.

Dit komt vier jaar na de meest recente E3, die plaatsvond in 2019, en werd gevolgd door een evenement dat in 2020 werd afgelast, een online evenement in 2021 en nog een evenement dat in 2022 werd afgelast.

De grote 3 missen at E3

Volgens de door IGN gebruikte bronnen zal Nintendo er niet zijn, aangezien er geruchten zijn over problemen tussen het bedrijf en de Entertainment Software Association (ESA).

IGN heeft de volgende verklaring verspreid, die is verkregen uit betrouwbare bron en betrekking heeft op ESA, de organisator van het evenement.

Een geïnformeerde bron beweert dat er de afgelopen drie jaar “aanhoudende klachten” zijn geweest bij de ESA en dat de ESA verantwoordelijk is voor deze zorgen, aangezien ze “het E3-merk de afgelopen drie jaar ernstig hebben verknoeid”. Ze zetten vraagtekens bij het beheer van het evenement door ReedPop en steunden de beweringen van andere IGN-bronnen die zeiden dat enkele prominente E3-organisatoren de ESA hadden verlaten en “een nieuwe bemanning achterlieten om hen op te halen”. Deze informatie werd gebruikt om de beweringen van die andere bronnen te onderbouwen.

IGN kreeg de volgende informatie van Ampere-analist Piers Harding-Rolls, die werd verstrekt met dank aan ReedPop, het evenementenbedrijf dat assisteert bij het evenement van dit jaar.

“De spanning en het gevoel van grootte dat de platformhouderstands naar de beursvloer brachten zal ongetwijfeld gemist worden…

Rolls stelt dat het triest is dat het fysieke evenement terugkeert op een moment dat Nintendo het einde van de levensduur van de Switch nadert en er geen tekenen zijn dat er dit jaar een next-gen-apparaat wordt uitgebracht. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er dit jaar veel games zullen worden uitgezonden, dus overslaan lijkt de beste optie.

Van 13 tot en met 16 juni in Los Angeles, waarbij de 15e en 16e de “E3 Gamer Days” zijn, die beschikbaar zijn voor het grote publiek, ongeacht hun connectie met de media.