E3, in een nieuwe vorm, start op 13 juni 2023

E3, in een nieuwe vorm, start op 13 juni 2023

We dachten allemaal dat E3 zo goed als dood was vanwege de wereldwijde COVID-19-pandemie en de opkomst van streaming, waar software- en hardwarebedrijven hun eigen presentaties geven.

Maar E3 komt terug!

Als Reedpop, een bedrijf dat evenementen organiseert en werkt met gamingwebsites en videokanalen, heeft het zijn krachten gebundeld met de Entertainment Software Association om het weer tot leven te brengen. E3 2023 begint op 13 juni 2023 in Los Angeles. Het is nog niet duidelijk of de grote drie er zullen zijn of dat ze gewoon hun eigen dingen gaan doen, maar het is nog ver weg. Games Beat zegt dat er op 13-15 juni 2023 Business Days zullen zijn voor mensen die in de industrie werken. Op 15-16 juni kan iedereen naar Gamer Days gaan.

De Entertainment Software Association zegt dat het digitale evenementen en showcases die met partners worden georganiseerd, wil “ondersteunen en verbeteren”.

Kyle Marsden-Kish – VP van gaming bij ReedPop

E3 is one of the few chances for the global gaming industry to get together, speak with one loud voice, and show the world what it’s making. Our goal is to bring the industry back together by bringing back the traditional E3 week, bringing back that spark, and restoring E3’s role as a truly magical global showcase event for game creators and consumers.

We zullen moeten afwachten of E3 2023 van de grond komt.