EA Play 2022 gaat niet door

EA Play 2022 gaat niet door

EA heeft IGN laten weten dat hun jaarlijkse EA Play Live-evenement dit jaar niet zal plaatsvinden. Hoewel het bedrijf veel grote games in de maak heeft, is de timing gewoon niet goed genoeg om ze allemaal tegelijkertijd te exposeren. In plaats daarvan zal het bedrijf in de loop van het jaar bepaalde games presenteren. EA Play werd meestal in juni gehouden op de E3-gamingconventie.

IGN sprak met een EA-functionaris

We waarderen EA Play Live omdat het ons in staat stelt om met onze spelers te communiceren en te delen wat er nieuw is. Dit jaar zijn de zaken echter niet zo afgestemd dat je alles op één dag kunt zien. We hebben een aantal interessante dingen gaande in onze studio’s van wereldklasse, en we zullen dit jaar nog veel meer over deze projecten delen als de tijd daar is. We kijken er naar uit om dit jaar tijd met je door te brengen!

Komt er een opvolger voor EA Play Live?

We weten het nog steeds niet. EA zal dit jaar ongetwijfeld meer game-aankondigingen doen, maar wanneer weten we niet. In plaats van één groot evenement, kunnen toeschouwers echter anticiperen op kleinere uitzendingen verspreid over het jaar.

“Er gebeuren spannende dingen in onze studio’s van wereldklasse”, staat in de verklaring, “en we zullen dit jaar nog veel meer over deze projecten vertellen wanneer de tijd daar rijp voor is.” “We kijken ernaar uit om het hele jaar tijd met je door te brengen!”

Is er een EA Play Live in 2023?

Het zal hoogstwaarschijnlijk worden bepaald door het succes van de lanceringsaankondigingen van EA dit jaar. Als het veel buzz kan creëren zonder ook maar één groot evenement te houden, zal het bedrijf in de toekomst hoogstwaarschijnlijk dezelfde strategie volgen. Als het echter geen grip krijgt – of als het wordt overschaduwd door rivaliserende uitgevers die bijvoorbeeld belangrijke aankondigingen doen tijdens de E3-week – kan het zich genoodzaakt voelen om EA Play Live in 2023 opnieuw te lanceren.