Game Freak – Toekomstplannen zijn om door te gaan met het ontwikkelen van originele games

Game Freak – Toekomstplannen zijn om door te gaan met het ontwikkelen van originele games

Hoewel Game Freak het best bekend staat als het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de reguliere Pokemon-spellen, hebben ze ook een verscheidenheid aan unieke spellen uitgebracht die geen deel uitmaken van het merk Pokemon. Deze titels omvatten Tembo the Badass Elephant, Pulseman, Little Town Hero en Pockey Card Jockey.

Het lijkt erop dat Game Freak van plan is om in de toekomst door te gaan met het maken van aanvullende unieke producten, ondanks het feit dat deze games niet hetzelfde populariteitsniveau hebben bereikt als Pokemon. Masafumi Saito, algemeen directeur van Game Freak’s Development Department 1, gaf onlangs een interview aan Video Games Chronicle waarin hij besprak hoe het “erg belangrijk” was voor Game Freak om door te gaan met het ontwikkelen van originele games die het potentieel hebben om over de hele wereld gekoesterd te worden “zoals de Pokemon-serie.”

De toekomst voor Game Freak

“Het is zeer essentieel voor Game Freak om zich te blijven inzetten voor de moeilijke taak om creatieve videogames te ontwikkelen.

Ik geloof dat het maken van een spel vanaf nul, het uitbrengen in de wereld en het ontvangen van positieve feedback niet alleen een uitstekende manier is om degenen die spellen maken te inspireren, maar het draagt ​​ook veel gewicht in termen van de impact die het heeft op de ontwikkeling van het bedrijf als geheel.

Dat gezegd hebbende, beschouwen we originele game-ontwikkeling niet als iets dat beperkt moet blijven tot eenvoudige inspanningen. Het is 10 jaar geleden dat we voor het eerst een afdeling hebben opgericht die zich toelegt op het maken van creatieve videogames.

Het was moeilijk voor teamleden om zich te concentreren op het maken van unieke games, omdat ze tegelijkertijd al aan Pokémon werkten. Nu we partnerschappen met andere bedrijven hebben opgezet, kunnen we de mogelijkheid onderzoeken om tegelijkertijd aan veel projecten van vergelijkbare omvang te werken.

We hopen dat Gear Project nieuwe titels zal voortbrengen die door een groot aantal mensen over de hele wereld zullen worden gekoesterd, ongeveer op dezelfde manier als de Pokémon-serie.

In het licht van het feit dat de meest recente Pokemon-aanbiedingen van Game Freak met gemengde reacties zijn ontvangen, ondanks het feit dat ze commercieel succesvol zijn, zou het fascinerend zijn om te zien hoe mensen reageren op de toekomstige creatieve inspanningen van Game Freak.

Ad