Gamescom 2020 – Digitaal vanwege Coronavirus

Gamescom 2020 – Digitaal vanwege Coronavirus

Gamescom 2020, Europa’s jaarlijkse videogameconventie, is … en dit is geen verrassing, is geannuleerd, maar zal worden omgezet in een digitaal evenement.

Landelijk verbod op evenementen

Dit komt nadat Duitsland tot 31 augustus 2020 een landelijk verbod op grote evenementen heeft ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. Meer details zullen in de toekomst worden onthuld.

Maar digitaal

Hoewel momenteel niet alle details bekend zijn, zal het landelijke verbod op grote evenementen tot eind augustus ook van invloed zijn op de planning van #gamescom2020.

Maar verder: gamescom 2020 zal zeker digitaal plaatsvinden!

Over Gamescom

Gamescom is een vakbeurs voor videogames die jaarlijks wordt gehouden in de Koelnmesse in Keulen, Noordrijn-Westfalen, Duitsland. Sinds 2018 wordt het georganiseerd per spel – Verband der deutschen Games-Branche en daarvoor door het Bundesverband Interaktive Unterhaltungssoftware (BIU).

Het vervangt de Games Convention, gehouden in Leipzig, Saksen, Duitsland. Gamescom wordt door veel ontwikkelaars van videogames gebruikt om aankomende games en game-gerelateerde hardware te presenteren