Gamescom 2022 – Nintendo is niet aanwezig

Gamescom 2022 – Nintendo is niet aanwezig

Nintendo heeft aangekondigd dat het dit jaar niet aanwezig zal zijn op de Gamescom in Keulen, Duitsland. Gamescom Opening Night Live begint op 23 augustus, met tot nu toe slechts een handvol bedrijven bevestigd, waaronder Bandai Namco en THQ Nordic. Nintendo of Europe zei in een verklaring dat het andere evenementen in Duitsland zal bijwonen, maar dit zal teleurstellend zijn voor de organisatoren van het evenement.

De verklaring van Nintendo of Europe over Gamescom 2022

Gamescom is een belangrijk evenement in het evenementenschema van Nintendo.

Na lang nadenken hebben we echter besloten om dit jaar niet naar Keulen te gaan. In plaats daarvan kunnen gebruikers de Nintendo Switch-spellen uitproberen op verschillende evenementen in Duitsland. Eerder bevestigde activiteiten zijn onder meer roadshows met onze airstreamer en bulli, zoals op de SWR Summer en het Stuttgart Children’s & Youth Festival. We hebben ervoor gekozen om deel te nemen aan het Main Matsuri Japan Festival in Frankfurt, evenals de DoKomi in Düsseldorf en de Animagic in Mannheim, voor liefhebbers van Japan en videogames.

Er zijn meer tourstops en promoties in de maak. We hopen veel van onze supporters te zien bij komende regionale evenementen.