Het eerste muziekalbum dat op een Nintendo 64-cartridge wordt gepubliceerd, is R64

Het eerste muziekalbum dat op een Nintendo 64-cartridge wordt gepubliceerd, is R64

R64 is het eerste muziekalbum dat is gepubliceerd op een Nintendo 64-cartridge die gebruikmaakt van de audiomogelijkheden van het systeem, aldus de Duitse artiest Remute. Dit is volgens Remute geen ingebedde MP3-speler, gecomprimeerde WAV-bestanden of enige andere vorm van “vals spelen”. Integendeel, “de console genereert en speelt het geluid op deze cartridge in realtime af, en het gebeurt allemaal binnen een magere 8 Megabyte opslagcapaciteit!” Het cartridge-muziekalbum voor je Nintendo 64 bevat 15 nummers, variërend van electropop tot ‘sinistere techno en house-excursies’, en het is regiovrij.

video

Over R64

Voor R64 werkte Remute samen met Rasky, waarbij Rasky de GUI en de geluidsengine leverde en een visuele 3D-ervaring ontwikkelde die bij de muziek past. Het album kan vooraf worden besteld voor € 39,99 op Bandcamp, met een releasedatum van 25 maart 2022. Voor € 49,99 kun je een “Plus Edition” krijgen met een blauw 7″ vinyl met nog drie nummers. De eerste twee nummers zijn alternatieve versies van albumnummers, terwijl de derde een uniek nummer is met de naam ” Traditie en superpositie.”

Om de komst van R64 te vieren, heeft Remute een rare kleine video gemaakt over een klassieker. Eerder nam de muzikant albums op voor de Sega Genesis-, SNES-, TurboGrafx-16- en Game Boy-systemen. Later dit jaar zullen albums voor de Game Boy Advance en Dreamcast worden uitgebracht.

Ad