LEGO ontwerper; werken met Nintendo is een droom die uitkomt

LEGO ontwerper; werken met Nintendo is een droom die uitkomt

De samenwerking tussen Nintendo x LEGO werd eerder onthuld en het zal zeker een groot succes worden met de ontwikkeling van een aantal speelsets.

Brothers Brick kreeg onlangs de kans om te praten met Jonathan Bennink, de Design Manager bij het LEGO Creative Play Lab en Digital Design Lead voor LEGO Super Mario. De heer Bennink zegt dat het gewoon een droom is geworden om met Nintendo aan dit project te werken en dat het al vier jaar lang zorgvuldig wordt ontwikkeld.

Lego X Nintendo

Kun je iets over jezelf vertellen en hoe je betrokken bent geraakt bij LEGO Super Mario?

Ik werk nu ongeveer zes jaar bij LEGO. Ik werkte de eerste twee aan LEGO Dimensions en kreeg toen de creatieve leidinggevende positie voor het Nintendo-partnerschap. Werken als LEGO-ontwerper is super gaaf, maar dan is werken met Nintendo een droom die uitkomt – een droom waarvan ik niet eens wist dat ik die had! Ik ben verheugd om te zien hoe de wereld reageert op LEGO Super Mario en ik kan mijn vrienden en familie vertellen waar ik al vier jaar aan werk.

Hoe is de samenwerking tussen LEGO en Nintendo tot stand gekomen?

Ik werk al vier jaar aan dit project, maar ongeveer een half jaar daarvoor kwamen leiders van zowel LEGO als Nintendo bijeen om te praten over wat we samen konden doen en waar onze kerncompetenties liggen. We besloten al vroeg dat we wilden profiteren van waar beide partijen goed in zijn. Voor LEGO is dat natuurlijk de steen, creatief zijn en je fantasie gebruiken. Voor Nintendo is het naadloze interactiviteit en innovatie. We wilden ervoor zorgen dat wanneer LEGO en Nintendo samenkomen, die twee grote merken met veel fans, we dat recht doen.

Ongeveer een half jaar na het project maakten we dit eerste prototype van een interactieve Mario-figuur. Ik hoop dat we dit op een dag met de wereld kunnen delen, omdat ik denk dat het voor mensen heel interessant zou zijn om te weten waar het vandaan kwam en hoe het evolueerde. Maar het was eigenlijk maar een heel klein steentje, misschien vier modules hoog met een scherm en luidsprekers waarop we een pet zetten en rood schilderen. Zodra we de dop erop hadden gedaan, dachten we allemaal: “Ja, dat is Mario!” en we werden meteen verliefd op hem als een interactief LEGO-personage

Maar we wisten niet precies wat we met hem moesten doen en hoe we de functionaliteit optimaal konden benutten. Daarvoor werkten we met Nintendo en speelden met kinderen gedurende een flink aantal iteraties totdat we het idee van het bouwen van niveaus versterkten. In wezen kun je niet fout gaan met het bouwen van levels, maar bepaalde combinaties en trucs zullen het level verbeteren en meer munten opleveren.

Het bouwen van levels was waarschijnlijk de grootste openbaring van het project, want daar komt echt het kernspel van LEGO om de hoek kijken. Alles gebeurt in de stenen, en het gaat om het bedenken van ideeën voor levels en het bouwen van alles wat je wilt met de technologie en interactiviteit waar Nintendo vanaf het begin bekend om staat.

Het volledige item is hier te lezen bij Brothers Brick; https://www.brothers-brick.com/2020/03/13/everything-you-want-to-know-about-lego-super-mario-feature/