Level-5 – Yo-kai Watch – Volgende verbazingwekkende ding

Level-5 – Yo-kai Watch – Volgende verbazingwekkende ding

Yo-kai Watch is een notoir populaire gameserie voor het verzamelen van monsters, gebaseerd op de Japanse yokai. Level-5 heeft een update gegeven over de status van het spel.

Deze informatie werd verspreid via een tyweet van Level-5 CEO Akihiro Hino, die sprak over de Yo-kai Watch anime-serie. Hij zei dat de show “een pauze zou nemen” na het einde van het huidige seizoen op 31 maart 2023.

Daarnaast plaatste hij ook een foto van een mysterieuze yokai en zei hij dat hij momenteel werkt aan “the next wonderful thing” in het universum van Yo-kai Watch.

Het zou niet ongebruikelijk zijn als Hino een heel nieuw spel in de Yo-kai Watch-serie zou plagen, aangezien Level-5 zojuist een groot aantal nieuwe spelprojecten heeft aangekondigd; meer informatie over dit nieuwe project is echter nog niet openbaar gemaakt door de ontwikkelaar. Houd meer ontwikkelingen in de gaten zodra deze beschikbaar komen.

Over Yo-kai Watch

Level-5 is verantwoordelijk voor de creatie en ontwikkeling van de Yo-kai Watch-serie, een Japanse mixed-media-eigendom die bestaat uit Japanse rollenspellen en speelgoed. Het eerste deel van de serie kon in 2013 worden gekocht op de Nintendo 3DS.

Op het Nintendo-platform en op mobiele apparaten zijn er drie grote sequels en verschillende spin-offs uitgebracht. Ze brachten Yo-kai Watch 4++ uit op het PlayStation-platform in december 2019, waarmee ze hun uitbreiding naar dat platform markeerden.

Er zijn ook zes manga-aanpassingen gemaakt, waarvan er één een prijs heeft gewonnen. De serie in kwestie werd van december 2012 tot en met december 2022 als serie gepubliceerd in Shogakukan’s CoroCoro Comic. Een anime-televisieserie die is gemaakt door OLM, Inc. en die vanaf januari 2014 in Japan werd uitgezonden en een succes was. het vergroten van de populariteit van het merk, en werd vanaf september 2015 uitgezonden in Noord-Amerika. In december 2014 werd een stop-motion animatiefilm uitgebracht en er zijn nu drie extra films in productie. Vanaf het jaar 2022 heeft de videogamefranchise een wereldwijde verkoop van meer dan 17 miljoen exemplaren behaald.