Mario Kart Tour – sterkste Nintendo mobiele game lancering in geschiedenis

Mario Kart Tour – sterkste Nintendo mobiele game lancering in geschiedenis

Mario Kart Tour is iets meer dan een week beschikbaar en is nu ‘de sterkste lancering van mobiele games in de geschiedenis van Nintendo’ geworden. Dankzij meer dan 90 miljoen unieke downloads.

Inhoudsopgave (TOC)

De cijfers

Dit overtreft ver de 14,3 miljoen downloads van de eerste week die Animal Crossing: Pocket Camp ontving. Dr. Mario World zag in de eerste week slechts 3,6 miljoen downloads.

53,5 miljoen of 59,5% van de downloads van de eerste week van Mario Kart Tour waren op Android. 36,5 miljoen downloads waren op iOS-apparaten. Wat regio’s betreft, namen de Verenigde Staten het voortouw bij het aantal downloads, met een snelheid van 13,2 miljoen of 14,7%.

Verdiensten

Mario Kart Tour heeft $ 12,7 miljoen verdiend aan spelersuitgaven in de eerste weken, wat de derde plaats is achter de $ 16,1 miljoen van Super Mario Run en de $ 28,2 miljoen van Fire Emblem Heroes. Sensor Tower merkt wel op dat “Super Mario Run een paywall heeft om toegang te krijgen tot het volledige spel, terwijl Fire Emblem Heroes helemaal gratis is om te spelen”.

$ 9,6 miljoen van de totale uitgaven van de game voor de eerste week van de game, of 75,5%, kwamen uit de App Store. Google Play-gebruikers hebben $ 3,1 miljoen of 24,5% uitgegeven aan Mario Kart Tour. Dit betekent dat Mario Kart Tour een gemiddelde omzet per download van $ 0,26 op iOS en $ 0,06 op Android ziet.

De Verenigde Staten liepen ook voorop met inkomsten, met gebruikers in het land die bijna $ 5,8 miljoen of 45,4% van het totaal uitgeven.

En dat alles en het spel is niet eens zo geweldig … sorry dat is gewoon hoe ik me erover voel.