Metroid Prime was een third-person, maar Nintendo stond erop om het first-person te maken

Metroid Prime was een third-person, maar Nintendo stond erop om het first-person te maken

De eerste game in de Metroid Prime-serie die 19 jaar geleden voor de GameCube werd uitgebracht, voor het eerst in 3D first-person. Jack Mathews, een voormalig ontwikkelaar bij Retro Studios, ging zitten met KIWI TALKZ voor een interview.

Hierin besprak hij verschillende onderwerpen die verband houden met de game-industrie, waaronder details over de ontwikkeling van Metroid Prime. Interessant is dat, ondanks dat Nintendo Retro Studios benaderde met de bedoeling om een ​​first-person Metroid-game te ontwikkelen, ze in plaats daarvan Samus in plaats daarvan in de third-person prototypen.

Jack Mathews, voormalig ontwikkelaar bij Retro Studios

When we did our first prototypes we did do them as third-person, but I mean, these were the initial like, getting streaming working and stuff. I believe [Nintendo] might have seen that, we had like basically a third-person Samus kind of running around between doors, and then they immediately put the kibosh on it and were like; ‘No no no, we said first-person, we meant first-person.’

Metroid was altijd populairder in het Westen dan in Japan, en Matthews legt uit waarom Nintendo specifiek contact heeft opgenomen met Retro Studios, een in het westen gevestigd bedrijf, om aan het project te werken. Nintendo dacht dat de serie in first-person zou brengen “westerse gevoeligheid” op.

100% of the reason we got it, and this is apocryphal, I heard it through people there, was essentially that Metroid was not all that popular in Japan, but every time [Shigeru] Miyamoto came to the West in the N64 era, people in North America were just constantly barraging him with questions about when a Metroid was gonna come out on the N64. That showed him that the westerners cared about the game a lot more than the Japanese, and so then they wanted to put that sort of western sensibility on it, but I know that even when we first got the IP, people even in our studio thought that that was not the right move and sort of buckled against it for a little bit, but we kinda figured it out, mainly because of the Morph Ball.

Bekijk hier het volledige interview voor nog meer details over de ontwikkeling van de Metroid Prime-serie;

video

Hoogtepunten zijn onder meer hoe Retro de game op 60 fps kon houden en waarom Jack Retro verliet vanwege vermoeidheid van Metroid en de technische beperkingen van de Wii-hardware.

Gerommel opnieuw maken

Geruchten suggereren dat de originele Metroid Prime binnenkort een HD-remake voor Nintendo Switch krijgt, of misschien een HD-geremasterde port van Metroid Prime Trilogy. We zullen moeten afwachten of deze geruchten ooit echt gaan gebeuren.

Over Metroid Prime

De Space Pirates gebruiken misschien hun oude trucs, maar Metroid-jager Samus Aran heeft een nieuwe kijk op het leven. Voor het eerst zie je door de ogen van Samus terwijl ze aan een heel nieuw avontuur begint en het aangrijpende verhaal voortzet dat zich uitstrekt over drie generaties Nintendo-systemen.

Als je tot nu toe niet bekend bent met het verhaal, volgt hier een update. Samus stopte eerst de kwaadaardige Space Pirates en Mother Brain van het verzamelen van een leger van Metroids op de planeet Zebes, in Metroid voor de NES. Toen werd ze opgeroepen om de klus op planeet SR388 af te maken, in Metroid II voor de Game Boy, en uiteindelijk het universum te bevrijden van alles behalve een enkele Metroid-larve. In Super Metroid, voor Super Nintendo, verijdelde Samus de poging van Mother Brain om de gevangen Metroid-larve van wetenschappers op Ceres te grijpen.

Dit langverwachte vierde hoofdstuk begint in ware Metroid-stijl – wanneer het schip van Samus aanmeert bij een gevaarlijk uitziend vervallen ruimteschip. Maar het duurt niet lang of ze waagt zich op de uitgestrekte werelden van planeet Tallon IV, op zoek naar die Metroid-stelen van ruimtepiraten.

Metroid Prime combineert de geweldige schietgameplay die je gewend bent van de Metroid-serie met ongelooflijke graphics die naadloos schakelen tussen first-person en third-person perspectieven. En dat is niet alles. Samus kan kiezen uit twee viziermodi: vechten en scannen, om te vechten en zich een weg te banen door de gevaarlijke wereld van Tallon IV. Bovendien bevat Metroid Prime veel bekende wapens uit de geschiedenis van Metroid, zoals de Wave Beam en Freeze Beam, plus een aantal geheel nieuwe wapens. Maar je hebt meer nodig dan alleen een jeukende triggervinger om deze strijd te winnen. Je moet een beroep doen op alle vaardigheden van Samus, inclusief speciale pakken die nieuwe vaardigheden activeren, en de altijd aanwezige Morph Ball, om elk geheim te ontdekken.

Met een geweldige mix van vuurgevechten, puzzels oplossende gameplay en ultramoderne graphics, zal Metroid Prime je versteld doen staan!

Ad