Microsoft merkt op dat “sommige” nieuwe Bethesda-titels exclusief zullen zijn

Microsoft merkt op dat “sommige” nieuwe Bethesda-titels exclusief zullen zijn

Microsoft heeft aangekondigd Zenimax te hebben gekocht, het moederbedrijf van Bethesda, waardoor ze eigenaar worden van alle games van de ontwikkelaars die al een hele tijd geleden vooruit zijn gegaan.

De overname van Bethesda door Microsoft is officieel voltooid en Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft een nieuwsbericht gepubliceerd waarin Bethesda wordt verwelkomd bij Team Xbox. In de post sprak Spencer een beetje over wat dit betekent voor Bethesda-games in de toekomst, waarbij hij opmerkte dat “Xbox, pc en Game Pass de beste plek zullen zijn om nieuwe Bethesda-games te ervaren”.

Maar nog opmerkelijker zei Spencer ook dat “sommige nieuwe titels” “exclusief voor Xbox- en pc-spelers” zullen zijn.

Enkele exclusieve titles

This is the next step in building an industry-leading first party studios team, a commitment we have to our Xbox community. With the addition of the Bethesda creative teams, gamers should know that Xbox consoles, PC, and Game Pass will be the best place to experience new Bethesda games, including some new titles in the future that will be exclusive to Xbox and PC players.

Microsoft suggereerde eerder dat ze niet van plan waren Bethesda-inhoud weg te halen van Sony- of Nintendo-platforms, maar het lijkt erop dat ze nog steeds van plan zijn om ten minste enkele van de toekomstige titels van de ontwikkelaar exclusief te laten zijn voor hun platforms.

Hoewel het momenteel niet bekend is welke games of franchises Nintendo mogelijk overslaan.