Miiverse aan zijn einde

Miiverse aan zijn einde

Nintendo heeft afgelopen week het sociale netwerk Miiverse officieel gesloten.

Inhoudsopgave (TOC)

Miiverse

Miiverse, het sociale netwerk voor oorspronkelijk de Nintendo Wii U en later de Nintendo 3DS is niet meer. Nintendo na het eerder te hebben aangekondigd de dienst platgelegd.

Het netwerk werd sinds zijn introductie voor allerlei doelen gebruikt, van updates door ontwikkelaars , tot gewoon plaatsen van screenshots en hulp vragen in een game. Een mini miiverse achtig principe kun je nog ervaren in Splatoon 2 op de Switch.

Switch Universe?

Nu de Nintendo Switch een aardige poos uit is en er veel mensen over zijn naar de nieuwe console heeft Nintendo geen plannen meer voor het netwerk.

Toch als we spreken vanuit de eigen ervaring was Miiverse een leuke plek om communicatie te voeren, frustratie te uiten etc. Op de Nintendo Switch hebben we eigenlijk nog niet iets dergelijks. We hebben leaderboards in game (zie bijvoorbeeld Super Mario Odyssey), we hebben in game communicatie (zie bijvoorbeeld Splatoon 2).

Daarnaast hebben we een eShop, nog zonder een echte Virtual Console. Kortom het online principe van de Nintendo Switch zou met dergelijke toevoegingen en achievements (en dan wederom niet zoals in game only zoals in Super Mario Odyssey) een stuk meer aangekleed kunnen (en misschien zelfs moeten) worden.

We weten over de online dienst van de Switch nog steeds naar onze mening te weinig maar hopen met enorme klem dat Nintendo dit goed aanpakt en dat er toch ook enige vervanging komt voor Miiverse.

Wat zou jij in de online dienst van Nintendo voor de Nintendo Switch absoluut terug willen zien? Of welke nieuwe features wil jij zien? Laat het ons zoals altijd weten!