Miyamoto – Nieuwe Mario-spelinformatie alleen als het juiste moment arriveert

Miyamoto – Nieuwe Mario-spelinformatie alleen als het juiste moment arriveert
Video game designer Shigeru Miyamoto introduces Nintendo's Super Mario Maker at the Electronic Entertainment Expo in Los Angeles in 2014.

Het Mario-terrein dat eigendom is van Nintendo lijkt een erg druk 2023 te gaan worden, aangezien er een film gepland staat om in de maand april in de bioscopen te verschijnen, terwijl Super Nintendo World pas sinds kort gasten accepteert in Universal Studios Hollywood. Aan de andere kant is er al geruime tijd geen nieuwe Mario-game uitgebracht.

Hoe zit het met een nieuw Mario-spel?

Er is al vele jaren geen nieuwe 3D Mario-game uitgebracht, als we poorten uitsluiten. De afgelopen jaren lag de nadruk vooral op nieuwe Mario Party-spellen naast sporttitels. In feite heeft Nintendo op het moment van schrijven van dit essay geen enkele Mario-game gepland voor release in het jaar 2023.

Met deze informatie zou het geen verrassing moeten zijn dat IGN Shigeru Miyamoto ondervroeg over de situatie tijdens een recent interview dat ze met hem voerden. Ze vroegen waarom er niet tegelijkertijd met het themapark en de film een ​​Mario-videogame zou worden uitgebracht. Miyamoto gaf een commentaar waarin hij zei: “We werken constant aan Mario, dus als we op een punt komen waarop we informatie kunnen vrijgeven, zullen we dat absoluut doen.”