NieR: Automata animatieserie komt in januari 2023

NieR: Automata animatieserie komt in januari 2023

De Nier Automata anime, officieel bekend als NieR: Automata Ver1.1a, zal in januari volgend jaar in première gaan, volgens de animatiestudio Aniplex. Ryouji Masuyama, de maker van populaire anime-series, waaronder Little Witch Academia en Gurren Lagann Parallel Works, is de regisseur van de film.

A-1 Pictures, dat ook verschillende afleveringen van Demon Slayer en Sword Art Online produceerde, is het animatieteam achter NieR: Automata Ver1.1a.

video
play-rounded-fill

video
play-rounded-fill

Nier: Automata animatieserie

Zeven maanden na de eerste onthulling in februari, heeft de geplande anime-aanpassing van Nier: Automata nu niet één, maar twee nieuwe teaservideo’s en een releasedatum.

Beide clips, die zaterdag werden vertoond tijdens de uitzending van Aniplex Online Fest 2022, bieden kijkers hun eerste glimp van 2B en 9S, twee van de Android-helden uit Nier: Automata die dienen in de elite militaire eenheid YoRHa en de mensheid verdedigen tegen een buitenaardse robotinvasie.

Beide teasers laten zien dat Yui Ishikawa en Natsuki Hanae, die respectievelijk 2B en 9S speelden in de originele game uit 2017, terugkeren in de anime.

Ryouji Masuyama, bekend om zijn werk aan anime zoals Blend S, Gurren Lagann Parallel Works en Panty & Stocking with Garterbelt, zal de serie regisseren. De show wordt geproduceerd door A-1 Pictures, het bedrijf achter anime als Sword Art Online, Kaguya-Sama: Love is War en Lycoris Recoil.

Nier: Automata-regisseur Yoko Taro zei dat de anime-versie van het spel, Nier: Automata Ver. 1.1a, zal in een chat met Masuyama aanzienlijk verschillen van de originele plot van de game. In een video achter de schermen legde Taro uit waarom de titel van de anime het achtervoegsel “Ver 1.1a” bevat: “Nier: Automata was a tale we made to be a game, dus het reproduceren ervan zou geen intrigerend plot opleveren voor een anime.” Ik stelde voor om de zaken om te draaien.

De sci-fi actie-RPG Nier: Automata van Square Enix en PlatinumGames, die in 2017 debuteerde, trok de aandacht van spelers over de hele wereld met zijn snelle vechtsysteem, vertakkende filosofische verhaallijn en verschillende vierde muur- doorbrekende verhaallijn en gameplay-verrassingen.