Nieuwe details over 3DS en WiiU Eshop sluiting in maart 2023

Nieuwe details over 3DS en WiiU Eshop sluiting in maart 2023

Nintendo heeft informatie gegeven over hoe de Nintendo 3DS en Nintendo WiiU eShops worden gesloten.

Zoals aangekondigd op Twitter, zullen de WiiU- en 3DS-eShops op 27 maart 2023 voorgoed sluiten. Spelers kunnen een paar maanden eerder, op 29 augustus 2022, geen geld meer toevoegen aan hun eshop-accounts. Gebruikers worden aangemoedigd om al het geld op hun rekeningen uit te geven voordat de winkels voorgoed sluiten.

Details over de sluiting

Na 27 maart 2023 kun je niets meer kopen in de Wii U eShop of de Nintendo 3DS eShop. U kunt ook geen gratis inhoud downloaden, zoals demo’s van games. Naarmate deze datum dichterbij komt, werken de volgende services ook niet meer:

Na 29 augustus 2022 kun je een Nintendo eShop Card niet meer gebruiken om geld toe te voegen aan een Wii U- of Nintendo 3DS Nintendo eShop-account. Maar tot 27 maart 2023 kun je nog steeds downloadcodes gebruiken.

We raden iedereen aan om het Nintendo eShop-tegoed op zijn Nintendo 3DS of Wii U op te maken vóór maandag 27 maart 2023, wanneer de mogelijkheid om content te kopen stopt.

Gebruikers die hun Nintendo Network ID-tegoed (gebruikt in de Nintendo eShop voor Wii U en Nintendo 3DS) koppelen aan het tegoed dat is gekoppeld aan hun Nintendo-account (gebruikt in de Nintendo eShop voor Nintendo Switch), kunnen het gedeelde tegoed gebruiken om content te kopen op van deze consoles en systemen tot 27 maart 2023. Daarna kun je het geld alleen gebruiken om dingen voor Nintendo Switch te kopen.

De Nintendo eShop voor Nintendo Switch verandert niet.

Veranderingen in de Nintendo eShop voor Wii U en Nintendo 3DS zullen tegelijkertijd plaatsvinden in software waar je dingen kunt kopen, zoals StreetPass Mii Plaza, de Theme Shop en Nintendo Badge Arcade.

Zelfs na 27 maart 2023 en in de nabije toekomst kunnen Wii U-consoles en Nintendo 3DS-systemen nog steeds games en DLC opnieuw downloaden, software-updates krijgen en online spelen.

Opmerking: Fire Emblem Fates wordt een maand eerder, op 28 februari 2023, niet meer verkocht. Fire Emblem Fates heeft nog tot 27 maart 2023 DLC. Dit omvat verhaalpaden die toegankelijk zijn na hoofdstuk 6.

We stellen het op prijs dat je de Nintendo eShop voor Wii U en Nintendo 3DS gebruikt. We hopen dat je deze platforms met plezier zult blijven gebruiken, maar als je dat niet doet, hebben we een website opgezet waar je kunt terugkijken op je tijd met hen door verschillende statistieken te bekijken over hoe je hebt gespeeld. Ga naar https://my-nintendo-3ds-wiiu-memories.nintendo.com voor meer informatie.

Voor nog meer details kijk gerust; www.nintendo.co.uk/Support/Purchasing/Download-games/Nintendo-eShop/Notice-of-End-of-Purchases-in-Nintendo-eShop-for-Wii-U-and-Nintendo-3DS-Update-July-2022-2174073.htmlÂ