Nintendo haalt Fanmade Pokemon FPS neer

Nintendo haalt Fanmade Pokemon FPS neer

Nintendo heeft het behoorlijk druk gehad met de recente Pokemon Legends Arceus-lekken, maar heeft ook op de rem getrapt op een ietwat vreemde, door fans gemaakte Pokemon-game.

De game die Nintendo’s aandacht trok, was een first-person shooter ontwikkeld door Reddit-gebruiker Dragon GameDev, gekarakteriseerd als een ‘Pokemon Safari-game met wapens’ waarin spelers een verscheidenheid aan echte wapens gebruiken om op verschillende Pokemon te jagen. Ja, we kunnen een beetje begrijpen waarom Nintendo dat niet zou goedkeuren.

Gemaakt voor de lol… toch?

Het zou de start zijn van een project van een jaar waarin Dragon GameDev elke maand een andere game zou maken om meer te weten te komen over gameproductie.

“Dit jaar neem ik een pauze van mijn primaire projecten om me te concentreren op een nieuwe YouTube-serie waarin ik vreemde projecten in 30 dagen produceer”, zegt Dragon GameDev. Dit is mijn allereerste! Ik heb geen code hergebruikt, maar ik heb wel veel middelen gebruikt, waaronder de Pokémon-modellen en animaties van Sun and Moon.”

Hoewel het een vermakelijke mix van Pokemon en wapens is, trok het al snel veel aandacht online, tot grote ergernis van Nintendo, die snel bewoog om beelden van het spel te verwijderen, inclusief de YouTube-video van Dragon GameDev waarin de creatie en alles eromheen wordt beschreven . Nintendo vond het voorstel vermoedelijk niet vermakelijk, vooral omdat het de perceptie van de aanstaande officiële release later deze week kan veranderen.

Als gevolg van die actie tonen we geen beelden van de door fans gemaakte titel.