Nintendo Live keert terug in 2022

Nintendo Live keert terug in 2022

Nintendo Live 2022 vindt volgens Nintendo later dit jaar tijdens een tweedaags weekend plaats in Japan. Sinds 2019 ligt heeft het evenement stil gelegen. Nintendo heeft er echter voor gekozen om het terug te brengen, zij het met bepaalde beperkingen.

Aanwezigen worden willekeurig gekozen vanwege de coronavirusepidemie. Nintendo raadt fans ook aan om voorzichtig te zijn, bijvoorbeeld door een masker op te zetten.

Wat je kunt verwachten van Nintendo Live 2022

Fans kunnen tijdens het evenement wedstrijden, speelbare games en zelfs muzikale optredens verwachten. Op beide dagen worden er toernooien gehouden voor Splatoon 3 en Super Smash Bros. Event, met een Nintendo Switch Sports-toernooi op de tweede dag. De geselecteerde games voor de concerten zijn Splatoon 3 en Animal Crossing: New Horizons (bekijk hier de Splatoon 2-game uit 2019). Er zullen ook podiumactiviteiten zijn, zoals een waarin het komische duo Yoiko het tegen elkaar opneemt in Nintendo Switch Sports en een andere waarin enkele van de grootste spelers het tegen elkaar opnemen in Mario Kart 8 Deluxe. Ten slotte hebben mensen die deelnemen aan bepaalde spellen de mogelijkheid om beloningen te winnen.

Op 8 en 9 oktober 2022 wordt Nintendo Live 2022 gehouden op de Tokyo Big Site in Odaiba. De officiële webpagina is hier beschikbaar; https://www.nintendo.co.jp/live/index.htmlÂ