Nintendo niet aanwezig at E3 2023, bevestigd door verklaring

Nintendo niet aanwezig at E3 2023, bevestigd door verklaring

Het nieuws dat Nintendo niet aanwezig zou zijn op E3 ​​2023 is door het bedrijf bevestigd. Bovendien is er een officiële verklaring voor het publiek beschikbaar gesteld.

Het belangrijkste dat we hieruit kunnen opmaken, is dat Nintendo zei dat “het E3-evenement dit jaar niet in onze plannen paste”. Het bedrijf erkende wel dat het “een belangrijke voorstander van de ESA en E3 is geweest en nog steeds is”.

Nintendo’s E3 2023-verklaring

“We evalueren onze deelname aan elk evenement van geval tot geval en we denken altijd na over de vele verschillende manieren waarop we met onze supporters kunnen omgaan.” We zijn tot de conclusie gekomen dat we dit jaar niet zullen deelnemen aan het E3-evenement, omdat onze agenda’s het niet toelaten. Desondanks hebben de ESA en E3 altijd onze onwrikbare steun gehad en zullen ze die ook blijven hebben.

Een maand geleden gingen er geruchten dat Nintendo, samen met PlayStation en Xbox, dit jaar niet aanwezig zou zijn op de Electronic Entertainment Expo. Gezien de tijd dat het deel uitmaakt van de voorstelling, is het waarschijnlijk het meest verrassend dat The Big N niet zal verschijnen. Nintendo Directs en andere vormen van sociale media zijn slechts twee van de vele kanalen waarover het bedrijf beschikt om te communiceren met zijn toegewijde fanbase.

De data voor E3 2023 zijn vastgesteld op 13 tot en met 16 juni. Hoewel de organisatoren de aanwezigheidsaankondigingen nog niet openbaar hebben gemaakt, heeft Ubisoft gezegd dat ze het evenement zullen bijwonen.