NintendoReporters – Hallo Mushroom Kingdom

NintendoReporters – Hallo Mushroom Kingdom

Hi daar, aangenaam! Wij zijn nieuw hier in het Mushroom Kingdom, wij zijn NintendoReporters. Ons doel is om de algehele nieuws reporting omtrent Nintendo, en alles wat daarbij hoort, naar een hoger niveau te tillen in Nederland én daarbuiten.

Waarom NintendoReporters?

Wat ons opviel was dat de meeste websites die aan game-reporting doen zich voornamelijk toch focussen op Sony en Microsoft. We snappen dat omdat het marktaandeel van deze twee een stuk groter als dat van the big N. Ze trekken een groter publiek en dat is altijd fijn als je kijkt naar het web in algemene zin.

Maar we vinden het beeld een beetje te vertekend, want er gebeurt ontzettend veel op Nintendo gebied en dan hebben we het nog niet eens gehad over het enorme succes van de Nintendo Switch.

Daarnaast voor de goede orde; we hebben NIETS tegen Sony of Microsoft, we zien ze als onze Bowser. Zonder een goede schurk zoals Bowser zou Mario ook niet zo’n grote ster geworden zijn. Er moet altijd een goede balans zijn en zo is dat ook met concurrentie naar onze mening.

Een nooit uitgesproken regel is namelijk dat Mario respect heeft voor Bowser en vice versa. 

Sun Tzu zei dat het beste in The Art of War;

“If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.”

Een beetje vrij vertaald betekent het ken je vijand, respecteer je vijand en je hoeft nooit bang te zijn voor het resultaat.

Dat neemt verder geheel niet weg dat NintendoReporters Nintendo-fanboys zijn pur sang. We hebben een ongekend voorliefde voor Nintendo en alles wat zij hebben én nog steeds betekenen voor de gaming wereld in zijn geheel. Nintendo is sinds dag en dauw de partij die innoveert.

Waarom Nederlands?

Er zijn een aantal mediums in Nederlands die dedicated zijn aan Nintendo reporting maar bij een rondvraag onder directe kennissen en andere gamers kwamen die namen niet eens naar voren. Wat op zichzelf  al iets zegt natuurlijk.

Desondanks zijn we blij met de andere mediums, concurrentie (nja dat klinkt misschien een beetje negatief maar zo zien wij het niet) zorgt ervoor dat het beste zal voortkomen uit beide.

De keuze voor Nederlands als primaire taal voor NintendoReporters is dus met name om in die behoefte te voorzien. We willen een medium worden in Nederland wat Nintendo gamers WEL kennen.

Waarom Engels?

We hebben bewust ervoor gekozen om NintendoReporters meertalig te maken, met als secundair Engels. Engels omdat de wereldwijd de meest gesproken en begrepen taal simpelweg is. Maar daarnaast omdat het meeste nieuws in het Engels als eerste naar buiten komt.

Tevens willen we ook buiten Nederland het nodige kunnen gaan betekenen maar … stap voor stap.  We proberen altijd alle content twee-talig op te leveren en je kunt makkelijk naar het Engels switchen door gebruik te maken van de taal-switch bovenaan iedere pagina.

Wie zijn NintendoReporters?

Op dit moment zijn we nog klein (een one-man team eigenlijk) en moeten we kijken of het idee wat we voor ogen hebben met NintendoReporters eigenlijk wel gaat werken.  Alle beginnen zijn klein, maar we weten zeker dat wij de nodige shrooms zullen vinden om steeds te groeien, net zoals Mario dat doet. En vergeet niet ook Mario begon zijn avonturen solo, maar kijk eens wat een grote Nintendo familie hij nu heeft! Wij willen net zoals Mario zijn in enorm veel aspecten.

Wat mag je gaan verwachten van NintendoReporters?

Veel … nee serieus heel veel. We hebben een redelijk idee wat we allemaal nu kunnen doen en wat we in de toekomst willen gaan doen. Over die toekomst zeggen we nu nog even niet alles maar wat hebben we nu voor ogen;

Nintendo nieuws, previews, reviews, guides, releases, editorials, interviews, geruchten en enquetes gerelateerd aan de Nintendo Switch, Nintendo 3DS,  alle Nintendo hardware en accessoires

Zoals we al zeiden; veel dus! We hebben nu in grote lijnen ons ‘frame’ voor NintendoReporters klaar voor dit alles en nu is het verder aan ons om daar een goede invulling aan te gaan geven.

Soft lancering

Yes, we hebben heel veel werk reeds gedaan, maar sommige dingen moet je semi-live doen om echt te zien wat het doet. Daarom hebben we besloten om te beginnen met een soft lancering van NintendoReporters. Dit zodat het voor iedereen duidelijk is dat we nog bezig zijn met het optimaal maken van ons ‘frame’.  

En nee dat wil echt niet zeggen dat je met een half bakken website zit te werken, verre van maar voordat we daar heel technisch op in gaan, geloof ons maar gewoon. (Mocht je echt willen weten waarom we dit durven te zeggen, laat het weten hoor. We houden van transparantie maar denken dat die inhoud niet geschikt is voor het medium zelf)

Verder moeten we op sommige gebieden (reviews, guides, interviews, editorials) nog voor content gaan zorgen. Zoals je kunt begrijpen zit daar ook nog wat tijd in (ook met tweetalig maken)

Echte lancering

We verwachten medio/eind November echt zo ver te zijn dat alles op zijn plek is en dat NintendoReporters een iets meer officiële opening kan krijgen. Maar we zullen jullie natuurlijk via de website op de hoogte houden.

Maar ook via onze officiële Social Media kanalen;

Voor nu enjoy NintendoReporters en laat ons bij welke problemen dan ook het gerust weten, we houden van jullie feedback en willen NintendoReporters continu beter maken!

Ad