Nintendo’s verklaring over arbeidsklacht

Nintendo’s verklaring over arbeidsklacht

Een onbekende werknemer heeft een klacht ingediend bij de National Labor Relations Board tegen Nintendo of America en Aston Carter, een bedrijf via wie Nintendo aannemers inhuurt.

Als reactie op het nieuws over de rechtszaak heeft een Nintendo-woordvoerder een opmerking geplaatst;

“Een contractant die eerder werd ontslagen wegens het openbaar maken van geheime informatie en om geen enkele andere reden”, stelt Nintendo. Het bedrijf beweert ook dat het “niet op de hoogte is van enige inspanningen om vakbonden of aanverwante activiteiten te organiseren” en dat het “van plan is te helpen bij het onderzoek van de NLRB.”

De volledige tekst van hun verklaring

We zijn op de hoogte van de beschuldiging, die bij de National Labour Relations Board is ingediend door een aannemer die is ontslagen om geen andere reden dan het vrijgeven van bedrijfseigen informatie. Nintendo is niet op de hoogte van pogingen om een ​​vakbond of soortgelijke activiteiten op te richten en wil meewerken aan het onderzoek van de NLRB.

Nintendo doet er alles aan om een ​​vriendelijke en ondersteunende werkomgeving te creëren voor al zijn werknemers en contractanten. We nemen werkgelegenheidskwesties uiterst serieus.