Pokemon Scarlet/Violet in de klassieke Ken Sugimori stijl

Pokemon Scarlet/Violet in de klassieke Ken Sugimori stijl

@pokeyugami heeft nog een mock-ups van de klassieke Ken Sugimori Artstyle gedeeld, inclusief een video die de nieuw aangekondigde Pokemon-games Scarlet en Violet aanpast aan deze esthetiek. Het eindproduct is weer een prachtige video die laat zien hoe nieuwere Pokemon-games eruit zouden hebben gezien als ze de oorspronkelijke stijl van illustratie hadden behouden:

Over Ken Sugimori

Ken Sugimori is een maker, illustrator, mangakunstenaar en regisseur van videogames uit Japan.

Hij wordt algemeen erkend als de hoofdpersonageontwerper en artdirector van de Pokémon-franchise. Sugimori is ook verantwoordelijk voor de art direction van andere games, zoals Pulseman.

Sugimori heeft alle 151 originele Pokémon gemaakt en voltooid. Hij heeft ook aan Pokémon-films, ruilkaarten en videogames gewerkt, zoals de Super Smash Bros.-serie.

Van begin 1981 tot 1986 tekende Sugimori Game Freak, een gamingtijdschrift opgericht door Satoshi Tajiri.

Na het zien van het tijdschrift in een djinshi-winkel, wilde Sugimori meedoen.

Uiteindelijk besloten de twee Namco een ontwerpvoorstel voor een arcadespel aan te bieden; ze hebben Game Freak omgevormd tot een ontwikkelingsbedrijf en Mendel Palace vrijgegeven. [5] Sugimori is vooral bekend als de personageontwerper en artdirector van de Pokémon-serie, waar hij samenwerkte met Atsuko Nishida, Motofumi Fujiwara en Shigeki Morimoto om de originele 151 Pokémon te creëren. Hij heeft bijgedragen aan de talloze Pokémon-films, ruilkaarten en videogames.

Ad