Pokemon TCG Online Card ontwikkeling tot 1 maart 2023

Pokemon TCG Online Card ontwikkeling tot 1 maart 2023

The Pokemon Company heeft aangekondigd te stoppen met de verdere ontwikkeling van de Pokemon Trading Card Game Online.

Om specifieker te zijn: de Pokemon Trading Card Game Online krijgt na 1 maart 2023 geen nieuwe kaartensets meer en de Crown Zenith-set zal de allerlaatste zijn die via de applicatie kan worden gedownload. Dit wordt gedaan voordat de game wordt vervangen door Pokemon Trading Card Game Live, dat zich nu over de hele wereld in de bètatestfase bevindt. Dit houdt ook in dat toekomstige kaartensets, zoals de Scarlet/Violet-serie, alleen in de nieuwe app kunnen worden ingewisseld in plaats van in de oude.

Het is niet bekend of Pokemon TCG Online beschikbaar zal blijven ondanks het feit dat er geen updates zijn geweest, of dat The Pokemon Company de site op een bepaald moment in de toekomst volledig zal stopzetten.

Over The Pokémon Trading Card Game Online

De Pokémon Trading Card Game Online is de eerste Pokémon-game die buiten Japan wordt uitgebracht in het MMOTCG-genre (massively-multiplayer online trading card game). Deze game kan worden gedownload en wordt ook wel Pokémon TCG Online of TCGO genoemd. Het is gemodelleerd naar de Pokémon Trading Card Game, ook wel bekend als de TCG, die een onderdeel is van de Pokémon-serie en dezelfde regels gebruikt. De game is in maart 2011 voor het eerst beschikbaar gemaakt als browsergame. In 2012 werd het opnieuw gelanceerd als een gedownloade game voor Windows en macOS. In 2014 werd het beschikbaar gemaakt voor iOS op iPad en in 2016 werd het beschikbaar gemaakt voor Android-tablets. Het werd in februari 2015 officieel voor het publiek vrijgegeven voor open bètatests, hoewel het nog steeds op consistente basis wordt aangepast en verbeterd. De download van de game is volledig gratis en kan met succes worden gespeeld door spelers van verschillende niveaus. Bovendien is het ontworpen om door zowel volwassenen als jongeren te worden gebruikt.

Omdat spelers toegang krijgen tot essentiële bronnen en er verschillende manieren zijn waarop spelers extra kaarten en andere prijzen kunnen verdienen tijdens het spelen van het spel, hoeven spelers geen echte dingen in een winkel te kopen om hun om deel te nemen aan het spel. De game bevat alle kaarten die in het buitenland beschikbaar zijn gemaakt als onderdeel van de HeartGold- en SoulSilver-uitbreidingssets en wordt regelmatig geüpdatet, waaronder de introductie van nieuwe items.

Een opvolger genaamd Pokémon Trading Card Game Live werd op 20 september 2021 onthuld en kreeg de werktitel. TCG Online stopt kort voor de wereldwijde release van TCG Live met downloaden, en de servers zullen op dat moment ook worden afgesloten. TCG Online-spelers hebben de mogelijkheid om specifieke kaarten en uitrusting mee te nemen wanneer ze TCG Live spelen.