Rune Factory 6 staat gepland voor de toekomst

Rune Factory 6 staat gepland voor de toekomst

Shiro Maekawa, de hoofddirecteur van Rune Factory, heeft enkele opmerkingen gemaakt over wat spelers kunnen verwachten van de volgende game in de Rune Factory-serie, en hij heeft ook bevestigd dat Rune Factory 6 ergens in de toekomst zal worden gepubliceerd .

Fans die de meest recente Nintendo Direct-uitzending in september hebben bekeken, werden getrakteerd op twee nieuwtjes over de serie. Naast Rune Factory 3 Special krijgen we ook een geheel nieuwe game in zijn geheel. Aan de andere kant zijn er nog geen details over de laatste titel gepresenteerd.

Rune Factory 6 komt in de toekomst, dat is zeker

Tijdens een interview met 4Gamer liet Maekawa een hint vallen dat het aanstaande project “een heel nieuw vertrek voor de serie” zou zijn en dat het ontwikkelingsteam momenteel een breed scala aan concepten onderzoekt. Het lijkt erop dat het team de zaken een beetje wil veranderen, en de nieuwe game zal op dat vlak de weg wijzen. Ondanks het feit dat het geen Rune Factory 6 is, heeft Maekawa ons verzekerd dat we het op een bepaald moment in de niet al te verre toekomst zullen kunnen ervaren.

We zouden het op prijs stellen als u de totstandkoming van de nieuwe serie met ons zou willen bespreken. Rune Factory 5, het volgende deel in de genummerde serie, werd tegelijk met Rune Factory 4 Special, het volgende deel in de serie, onthuld. Wat voor soort videogame ontwikkel je momenteel, als ik vragen mag?

Zoals we al zeiden in de meest recente Nintendo Direct-presentatie, is ons werk aan dit project letterlijk net begonnen. Als gevolg hiervan kunnen we niet te veel bespreken over de daadwerkelijke inhoud van het spel. Ik kan echter stellen dat het geen genummerde game is, maar eerder een geheel nieuw vertrekpunt voor de serie, en dat we nu een breed scala aan concepten overwegen.

Veel mensen reageerden op sociale media door te vragen: “Komt Rune Factory 6?! “, maar je beseft toch dat dat het niet is, toch?

Nee, dat is niet het geval. In het verleden hebben we spellen gehad zoals Rune Factory Frontiers en Rune Factory Oceans, die geen van beide genummerde titels zijn, maar toch een gevoel van verbondenheid met de primaire serie hebben.

Waarom ontwikkel je nu een game die geen deel uitmaakt van de genummerde serie? Zelfs als het technisch gezien geen “spin-off” is, is het nog steeds verwarrend.

Het idee “Het wordt tijd dat we een aantal grote stappen vooruit moeten maken in de serie” spookt rond in de hoofden van mensen. We hebben er in het verleden terloops melding van gemaakt, maar met de derde aflevering heeft de Rune Factory echt hun formule geperfectioneerd. In feite hebben games sindsdien vaak Rune Factory 3 als basis gebruikt. Om gamers echter een nieuwe ervaring te bieden in de daaropvolgende genummerde games, kunnen we dit niet gewoon als uitgangspunt blijven gebruiken.

Het is 13 jaar geleden sinds de release van Rune Factory 3 en, inclusief dat spel, zijn er sindsdien nog 3 jaar bijgekomen. In dit licht bezien lijkt het onwaarschijnlijk dat iemand iets nieuws zou kunnen produceren door gewoon op dezelfde manier door te gaan.

Precies! Om je vraag te beantwoorden: ja, we willen in de toekomst Rune Factory 6 maken; maar om dat te laten gebeuren, moeten we de games die tot nu toe zijn uitgebracht opnieuw evalueren en beoordelen welke belangrijke aanpassingen er moeten worden aangebracht. Dat gezegd hebbende, als we zouden besluiten om de genummerde reeks volledig te veranderen, is het mogelijk dat iedereen een beetje perplex raakt. Op een bepaald moment in de toekomst zullen we dat nieuwe obstakel moeten nemen; toch werken we voorlopig aan een ongenummerde titel.

Ik ben me ervan bewust dat je pas heel recent aan het spel bent begonnen; desalniettemin, kunt u op dit moment enige informatie geven over de mechanica van het spel of de nieuwe wereld?

Op dit moment bevinden we ons echt in een positie waarin we kunnen zeggen: “Laten we gaan met dit soort emoties”, wat betekent dat er eigenlijk heel weinig is om over te praten. Simpel gezegd, we gaan ervoor zorgen dat de thema’s ‘avontuur’, ‘leven’ en ‘liefde’ die in de Rune Factory-serie voorkomen, behouden blijven. Zonder ze te wijzigen, creëren we iets geheel eigens!

De release van Rune Factory 3 op de Nintendo Switch vindt plaats op 2 maart 2023 in Japan en in de lente van het volgende jaar in westelijke regio’s.

Ad