SEGA – Details van het supergame-concept

SEGA – Details van het supergame-concept

SEGA onthulde vorig jaar dat ze werkten aan een ‘supergame’ als onderdeel van hun 5-jarige strategie. Het bedrijf zei destijds dat ze een “gerichte investering” in het project hadden gedaan en van plan waren het in het fiscale jaar 2026 vrij te geven.

SUPER game

SEGA heeft nu wat meer inzicht gegeven in hoe dit ‘supergame’-idee zou werken. Volgens executive vice president Shuji Utsumi, producer Masayoshi Kikuchi en general manager Katsuya Hisai is het concept oorspronkelijk in 2019 in gebruik genomen. Het houdt in dat de waarde van het intellectuele eigendom van SEGA wordt vergroot. Dit houdt in dat eerdere IP’s opnieuw worden gebruikt om nieuwe games te maken.

Er worden nu meerdere games ontwikkeld die passen binnen hun ‘supergame-framework’. Deze spellen zijn niet beperkt tot ‘het traditionele raamwerk’. Ze bieden bijvoorbeeld ‘nieuw entertainment door zich te concentreren op de interactie tussen spelers en het publiek dat ze ziet spelen’.

Een game moet erop gericht zijn een wereldwijd goed verkopend product te worden om een ​​’supergame’ te worden genoemd. De game moet multiplatform zijn, wereldwijde taalkundige ondersteuning hebben, gelijktijdig over de hele wereld worden uitgebracht en AAA zijn. Ongeveer 50 ontwikkelaars werken nu aan de eerste fase van dit “supergame”-concept. Verwacht wordt echter dat dit aantal in de toekomst zal oplopen tot honderden. Een “hybride team” wordt gevormd door de ontwikkelaars. Ze hebben aan een verscheidenheid aan games gewerkt, waaronder console, smartphone en arcade, en dankzij hun expertise kunnen ze bijdragen aan het maken van games die alleen SEGA kan bereiken.

Bovendien worden nieuwe externe technologieën geïntegreerd. Zo zijn Microsoft en SEGA eind vorig jaar een samenwerking aangegaan om het Azure-cloudplatform van Microsoft te benutten bij het maken van SEGA-games. SEGA gebruikt verschillende aanvullende technologieën in zijn games als resultaat van samenwerkingen met andere bedrijven.

Eindelijk werkt SEGA aan een game die gebruikmaakt van Unreal Engine 5. Het bedrijf gebruikt AI-technologie en werkt hiervoor samen met start-ups die experts zijn in de sector. “Zowel back-end taken zoals debuggen als front-end werk zoals in-game camerabesturing, live commentaar en geautomatiseerde spraaksynthese” maken deel uit van de taakomschrijving.

Ad