SEGA – Genesis Mini 2 ernstig beperkt beschikbaar in het westen

SEGA – Genesis Mini 2 ernstig beperkt beschikbaar in het westen

Vanwege het wereldwijde tekort aan halfgeleiders heeft SEGA het technologiemagazine Ars Technica laten weten dat de SEGA Mega Drive Mini 2 alleen in kleine aantallen voor het westen zal worden gemaakt.

Als je in Noord-Amerika woont en later dit jaar een van de apparaten wilt hebben, moet je weten dat je het alleen via Amazon.com kunt bestellen en dat het vanuit Japan wordt verzonden, wat problemen met de douane kan veroorzaken. De Mega Drive Mini 2 is helemaal niet aangekondigd voor Europa, waarschijnlijk omdat er niet genoeg van zijn.

Tekort aan de SEGA Mega Drive Mini 2

Als het hier komt, is het misschien in februari 2023. Dit is een enorme tegenvaller in vergelijking met de eerste SEGA Mega Drive Mini, die bij het uitkomen en kort daarna in alle winkels kon worden besteld. De SEGA Mega Drive Mini 2 heeft games die de eerste niet had, evenals games voor de SEGA Mega CD. De eerste miniconsole was geweldig, dus het lijkt erop dat je een pre-order moet plaatsen als je er een wilt.

“Toen ik Sega van het Japanse hoofdkantoor vroeg naar de leveringen van Genesis Mini 2, vertelden ze me dat de nieuwe geminiaturiseerde console een “alleen Japans project” was voor het bedrijf. “Vanwege het wereldwijde tekort aan halfgeleiders, heeft de Sega Genesis Mini 2 kon alleen in kleine aantallen worden gemaakt”, zegt een brief van het kantoor van de Sega-president.

Het bedrijf besloot een kleine batch Genesis Mini 2’s voor het Westen te maken, samen met de bestelling van Mega Drive Mini 2’s. In de brief staat: “Het aantal eenheden voor dit project is ongeveer een tiende van het aantal voor de laatste Genesis Mini.”

Dus als je er een wilt, wees er dan snel bij.

Ad