SEGA: Momenteel in een organisatorische verschuiving, binnenkort nieuwe Sonic-aankondiging?

SEGA: Momenteel in een organisatorische verschuiving, binnenkort nieuwe Sonic-aankondiging?

Sonic the Hedgehog wordt binnenkort 30 jaar. Er is veel merchandising geweest om de gelegenheid te vieren, maar een ding dat ontbrak, zijn de tekenen van een nieuwe Sonic-game.

We hebben wat meer informatie gekregen over wat er gaande is, dankzij een Famitsu interview met SEGA Chief Strategy Officer Shuji Utsumi.

Famitsu Utsumi interview hoogtepunten

Utsumi erkende dat games de laatste tijd meer op mobiele apparaten dan consoles zijn verschenen, en zegt dat “we momenteel midden in een organisatorische verschuiving zitten en we momenteel verschillende opstellingen [van titels] herzien”. 

Zodra de organisatorische verschuiving is voltooid, zou de game-output de laatste tijd moeten veranderen. Het is echter mogelijk dat u de wijzigingen niet onmiddellijk opmerkt.

Utsumi zei dat de dingen vanaf dit punt geleidelijk op gang zullen komen, en dat je de dingen volgend jaar “gelijkmatiger” zou moeten zien. Hij zei ook dat “er binnenkort een nieuwe Sonic-game komt”, maar meer zei hij niet.

Naar welk type Sonic-game zou je het meest uitkijken?
Persoonlijk hoop ik dat we een tweede editie van Sonic Mania krijgen, want dat was geweldig. En ja, met 3D Sonic is het de afgelopen jaren niet goed gegaan.