Sega Yakuza Producer – Zou een “compleet andere” Sonic maken

Sega Yakuza Producer – Zou een “compleet andere” Sonic maken

Tijdens de viering van het 60-jarig jubileum publiceerde SEGA een reeks interviews met verschillende mensen binnen het bedrijf.

Daisuke Sato, de producent van de Yakuza-serie, werd gevraagd aan welk SEGA-eigendom hij zou willen werken, van de eigendommen die hij nog nooit eerder heeft behandeld. Tot verbazing van niemand merkte hij interesse op in het aanpakken van Sonic The Hedgehog, hoewel het een “compleet andere Sonic” zou zijn als hij de kans zou krijgen.

Daisuke Sato’s kijk op Sonic

“Het is een IP waar ik nog niet eerder op ben gekomen. In de zin dat ik het wil proberen, … nou ja, Sonic. Immers, als je Sega hoort, denk je aan Sonic. Ik zou er op zijn minst een keer mee willen doen. Maar voor mij is de zogenaamde Sonic, nou ja, als ik het zou doen, zou ik Sonic niet doen zoals het was. Ik zou graag een heel andere Sonic willen maken. ”

video

Zouden we zijn Sonic-titel meer zien zitten, wie weet, maar SEGA moet de blauwe egel in leven houden … 3D-games zijn de afgelopen tien jaar een echt probleem geweest voor het bedrijf. De enige goede 3D Sonic die ik me kan herinneren waren Sonic Adventure en Sonic Adventure 2 Battle, maar dat voelt als eeuwen geleden …