Sensor Tower: Dragalia $75 miljoen aan wereldwijde omzet

Sensor Tower: Dragalia $75 miljoen aan wereldwijde omzet

Sensor Tower heeft wat meer gegevens vrijgegeven met betrekking tot Dragalia Lost. Volgens Sensor Tower is de spelerbesteding in de Cygames-ontwikkelde RPG net $ 75 miljoen wereldwijd overschreden.

video
play-rounded-fill

Dat is het totaal in de App Store en Google Play, dat begin december de mijlpaal van $ 50 miljoen bereikte. Dit heeft de $ 68,6 miljoen al overschreden en naar schatting $ 70,8 miljoen levenslange bruto-inkomsten die Super Mario Run en Animal Crossing: Pocket Camp respectievelijk hebben gemaakt.

Oorkomst van de cijfers

Sensor Tower zegt dat “Japan ongeveer 65 procent van Dragalia Lost’s 75 miljoen dollar heeft betekend tot op heden, terwijl de Verenigde Staten de op een na grootste markt is met 18 procent van de omzet. De titel stond nr. 29 voor mobiele game-inkomsten vorige maand in Japan, terwijl het nummer 120 was in de Verenigde Staten.

“Dragalia Lost heeft in januari bijna $ 15.700.000 aan spelersuitgaven gegenereerd. Sensor Tower legde uit dat dit “76% van de $ 20.700.000 miljoen is die door Fire Emblem Heroes voor de maand is opgebruikt”. Wat dit nog indrukwekkender maakt, is dat “Dragalia Lost dit heeft gerealiseerd in slechts vijf landen, in vergelijking met de 40 waar Fire Emblem Heroes beschikbaar is.”

Alles bij elkaar doet Dragalia het natuurlijk enorm goed voor Nintendo.

Ad