Snelste softwareverkopen in historie

Snelste softwareverkopen in historie

Een nieuwe mijlpaal voor Nintendo: in de geschiedenis zijn er voor een Nintendo thuisconsole in zo’n kort tijdbestek, nog nooit zoveel games verkocht als op de Nintendo Switch nu.

Dit nieuws werd gedeeld door de president Shuntaro Furukawa, tijdens een interview met het Japanse Nikkan Kogyo Shimbun.

System-sellers

Aantallen heeft hij niet genoemd (financiële briefing eind januari kan hier tzt waarschijnlijk wat meer over vertellen), maar hij noemde 2 games. En ja het zijn de voor de hand liggende titels; Pokémon: Let’s Go, Pikachu! / Eevee! en Super Smash Bros. Ultimate.

Zij vormen de grotere factoren van de software omzet maar dat mag voor niemand echt een verassing zijn lijkt me.

Over Super Smash Bros. Ultimate wist Shuntaro daarnaast te bevestigen dat het in zijn eerste week wereldwijd zeker vijf miljoen exemplaren wist te verkopen. Super Smash Bros. Ultimate heeft Nintendo ook zeker geen windeieren gelegd. De game was in Europa het snelst verkopende thuisconsole Nintendo-spel ooit.

Heel lekker bezig Nintendo!

Mobiel

Tot slot maakt de president duidelijk dat Nintendo de mobiele markt nog als een van hun vaste pilaren ziet. Furukawa wil echte ‘smartphone hits’ lanceren. Maar ook meerdere applicaties op verschillende gebieden.

In een recentelijk interview sprak hij hier ook al uitgebreid over, dus het lijkt erop dat we in de toekomst meer titels van het bedrijf op mobiele apparaten gaan zien. 

En over dat laatste punt zijn we misschien echt wel het minst enthousiast. Nintendo doet het zo ontzettend goed met de Nintendo Switch. Maar ze blijven de 3DS aanzienlijk supporten  en daar lijkt mobiel bij te komen. Persoonlijk zouden we liever zien dat Nintendo de aandacht nog een stapje extra op de Nintendo Switch zou richten, dan halen ze de doelen die ze voor zichzelf hebben gesteld zeker.

Wat is jouw mening?

Ad