Sonic Frontiers: The Music of Starfall Islands

Sonic Frontiers: The Music of Starfall Islands

Sonic Frontiers: The Music of Starfall Islands wordt gecreëerd door SEGA en componist Tomoya Ohtani, volgens een verklaring van de onafhankelijke platenmaatschappij Data Discs.

Pre-orders voor het album, dat beschikbaar zal zijn als 2xLP of 4xLP, begon op zaterdag 22 oktober. Op 8 november zal Sonic Frontiers beschikbaar zijn op de Nintendo Switch en andere apparaten.

De muziek van Starfall Islands

The Music of Starfall Islands, een verzameling prachtige instrumentale en klassiek geïnspireerde composities die worden gebruikt als achtergrondmuziek voor de verschillende eilanden in Sonic Frontiers, is gemaakt in samenwerking met SEGA uit Japan en componist Tomoya Ohtani. De muziek van elk eiland wordt gepresenteerd als een suite, met veel delen die op elkaar voortbouwen en uitmonden in een climax. Elke beweging heeft een unieke toon en gevoel, net zoals de eilanden zelf, die zich uitstrekken van weelderige weiden tot droge woestijnen, vulkanen en daarbuiten. Tomoya Ohtani is de enige componist van de muziek, en het heeft vaak een vrij, melancholisch en verrassend experimenteel gevoel (inclusief Iraanse percussie, Keltische vocale samples en Armeense volksinstrumenten). Andere keren, met de toevoeging van subtiele elektronica en de weelderige strijkers van The Nashville Scoring Orchestra, is het vaak ritmisch en expressief.

We zijn blij dat we deze selectie van mooie en ongewone nummers op zichzelf kunnen aanbieden, ook al is deze release zeker niet de hele Sonic Frontiers-soundtrack. Deze soundtrack is anders dan alle eerdere Sonic-soundtracks, met zijn melancholische toon en nieuwe creatieve technieken. Het zal waarschijnlijk de verwachtingen van sommige fervente fans in de war brengen, maar het moet ook zowel nieuwe als oude luisteraars verrassen en opwinden.

Ik heb geprobeerd een omgeving te creëren voor elk nummer dat, ondanks de melancholie die het met zich meebrengt, toch een sprankje optimisme heeft, zoals Tomoya Ohtani zegt in zijn liner notes voor dit album. De deuntjes in Sonic Frontiers concentreren zich naar mijn mening net zoveel op de stemming als alle andere Sonic-gamemuziek die ik heb gehoord.

Er zijn twee versies van The Music of Starfall Islands: een 4xLP-boxset (dit) die elke variant of beweging van het thema van elk eiland bevat, of een 2xLP-editie die alleen de belangrijkste nummers bevat en een meer gecondenseerde luisterervaring biedt ( hier). Nadat de game is uitgebracht, wordt de volledige tracklijst voor elke versie openbaar gemaakt.