Sonic Team designer – Nieuw Billy Hatcher-avontuur, misschien ooit

Sonic Team designer – Nieuw Billy Hatcher-avontuur, misschien ooit

Nakamura Shun, een ontwerper voor Sonic Team die werkte aan zowel de eerste Billy Hatcher-game, die in 2003 werd uitgebracht voor de Nintendo GameCube, als aan Sonic Frontiers, heeft op Twitter gezegd dat hij ” wil “een nieuw Billy Hatcher-avontuur produceren als ik de kans krijg.

Dhr. Shun maakte de opmerking toen hij op Twitter reageerde op een tweet die was gemaakt door het officiële SEGA Forever-account. Dit account toont oude SEGA-games uit vervlogen tijden. Het is momenteel onzeker of het hele Sonic Team geïnteresseerd zou zijn om de lang sluimerende serie nieuw leven in te blazen, maar het zou geweldig zijn om een ​​nieuw avontuur met Billy Hatcher te ontvangen.

Over Billy Hatcher and the Giant Egg

Vóór 1991 had je waarschijnlijk niet gedacht dat een egel ooit een superheld zou kunnen worden die het kwaad bestrijdt. Nu heeft Sega het opnieuw gedaan door een nieuwe ster te ontdekken in het meest onwaarschijnlijke dier: de eenvoudige kip.

Billy Hatcher and the Giant Egg, ontworpen door het Sonic Team, lijkt op Sonic the Hedgehog maar dan voor kippen. Sonic the Hedgehog kon de aandacht trekken van kleine stekelige wezens. Het hoogtepunt van de voorstelling is een gewone jongen genaamd Billy die, wanneer de lichten in zijn huis worden uitgedaan door een zwerm ondeugende kraaien, verandert in een held gekleed in een kippenkostuum om de dag te redden. De kraaien hebben de wijste leden van de kippenstam opgesloten in gouden eieren nadat ze ze gevangen hadden genomen. Nu vallen de strijd tegen de vogels, de redding van de oudsten en de terugkeer van het licht naar het land op Billy’s schouders.

Als hij in zijn eentje tegenover de gevederde vijanden staat, heeft Billy weinig kans om te winnen. Aan de andere kant, verspreid over elk van de niveaus zijn enorme eieren die Billy kan rondrollen om zijn vijanden te verpletteren. Bovendien kan Billy eieren gebruiken als springplank om naar hogere niveaus te stuiteren of als heimachine om zijn vijanden vreselijke schade toe te brengen. Wanneer Billy een tegenstander verslaat, laat de verslagen vijand een stuk fruit vallen, dat Billy moet verzamelen om zijn ei te ‘voeden’ en om het tot een nog groter formaat te laten groeien. Het ei is klaar om uit te komen nadat je voldoende fruit hebt verzameld. Daarna moet je op de R-knop drukken om Billy zijn haan te laten roepen. Dit zorgt ervoor dat het ei openbarst en een schattig dier onthult. Er zijn honderden unieke eieren om te ontdekken en elk bevat een nieuw dier (of misschien een uniek object) dat de speler kan verzamelen.

Sommige dieren zullen Billy’s gezondheid aanvullen of hem een ​​extra kans op leven geven, terwijl anderen zullen vechten met Billy als back-upwapen (als een pasgeboren pinguïn als wapen kan worden beschouwd!). Nog verbijsterender is het bestaan ​​van een ei dat, volgens de stadslegende, de thuisbasis is van een babyblauwe egel. Ik vraag me af of ik me daar zorgen over moet maken…

Naast de primaire verhalende modus van de game bevat Billy Hatcher and the Giant Egg ook een vechtmodus die maximaal vier spelers ondersteunt. Er zijn drie verschillende multiplayer-spellen beschikbaar: Time Battle, Survival Battle en Hatch Battle. Kies er een om te spelen! Het doel van Time Battle is om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk concurrenten uit te schakelen. Spelers gaan met elkaar de strijd aan om een ​​winnaar te kiezen in Survival Battle. En het Hatch Battle-evenement is een wedstrijd om te zien wie de meeste eieren kan uitbroeden. Bovendien, als je speciale eieren uitbroedt die tijdens het hoofdspel verborgen zijn, kun je extra minigames downloaden om op een Game Boy Advance te spelen (via een verbinding die de Nintendo GameCube verbindt met de Game Boy Advance).

Je zult van oor tot oor lachen na het lezen of kijken van Billy Hatcher and the Giant Egg, want het is een maf avontuur met een goed gevoel voor humor. Bovendien zul je een kip nooit meer op dezelfde manier zien…