Square Enix – Gex-handelsmerk in Europa, zal hij een comeback maken?

Square Enix – Gex-handelsmerk in Europa, zal hij een comeback maken?

Op 15 december 2021 heeft Square Enix een handelsmerk ingediend voor Gex in Europa. Voor degenen die het misschien niet weten, Gex was een reeks actieplatformers die in de jaren 90 door Crystal Dynamics werden ontwikkeld, waarvan twee inzendingen Gex: Enter The Gecko en Gex 3: Deep Cover Gecko werden uitgebracht voor de Nintendo 64.

Wat biedt Gex de toekomst?

Gex was met name een van de eigendommen van het Square Enix Collective, een initiatief dat in 2015 werd aangekondigd en waarbij Square ontwikkelaars in staat zou stellen games te maken op basis van een aantal oude IP’s in hun eigendom. Dit heeft geleid tot speculatie dat een triomfantelijke terugkeer voor Gex aan de horizon zou kunnen zijn, hoewel het ook een hint zou kunnen zijn dat zijn games naar de N64-catalogus van de Nintendo Switch Online Expansion zouden kunnen gaan.

De Gex-spellen

Gex is een platformvideogame-trilogie, ontwikkeld door Crystal Dynamics, die de avonturen beschrijft van een antropomorfe gekko genaamd Gex. Hij heeft gediend als de mascotte van Crystal Dynamics, en verscheen een aantal jaren op hun bedrijfslogo tot 2000. In de Noord-Amerikaanse versie wordt Gex gedurende de hele serie ingesproken door komiek Dana Gould; het Verenigd Koninkrijk versie is voorzien van Gould, Leslie Phillips en Danny John-Jules als Gex’s stem door de reeks. Gex werd ingesproken door Mitsuo Senda voor de Japanse release van de tweede game.

De games zijn grotendeels geïnspireerd op de Amerikaanse tv-cultuur. Gex draagt ​​bij aan de games met gevatte opmerkingen doorspekt met media en verwijzingen naar populaire cultuur.

Ad