Square Enix President – Streaming is de toekomst

Square Enix President – Streaming is de toekomst

Streaming lijkt een grote rol te spelen in de consoles van de volgende generatie. Of je nu naar Microsoft en Sony kijkt, ze verkennen beide opties.

In een nieuwjaarsboodschap van Square Enix-president Yosuke Matsuda, zei hij dat hij gelooft dat streaming de toekomst van videogames zal zijn. Het zal zeker interessant zijn om te zien hoe dit allemaal speelt.

Tegen deze achtergrond van aanzienlijke veranderingen is de huidige generatie gameconsoles de laatste fase ingegaan en is de volgende generatie consoles een onderwerp van discussie geworden in de digitale entertainmentindustrie.

Cloud streaming

Ondertussen zijn cloud-streamingdiensten voor gaming eindelijk begonnen tekenen van opstijgen te vertonen. Streaming zal waarschijnlijk een aantal nieuwe platformoperators op de markt brengen naast de bestaande consoleproviders, terwijl platformhouders ook meedoen aan de PC-spelruimte.

Deze ontwikkelingen produceren een groeiend aantal manieren waarop game-uitgevers en ontwikkelaars inhoud kunnen bieden. Speldiensten zullen met name de ultieme driver zijn voor een snelle overgang van de verkoop van games in dozen naar digitale consumptie.

Streaming leent zich ook voor nieuwe abonnementsgebaseerde bedrijfsmodellen, dus we zijn van mening dat het beslissen over hoe we ons met deze aankomende trends kunnen bezighouden de sleutel zal zijn tot toekomstige groei.

Wat vindt je van de mogelijkheden van streaming als het gaat om gaming?

Ad