Star Fox Grand Prix – Expres nep om leakers op te sporen?

Star Fox Grand Prix – Expres nep om leakers op te sporen?

Meer dan twee jaar geleden lekte er nieuws uit over een mogelijk aankomend Star Fox-racegame met de titel Star Fox Grand Prix van Retro Studios. Veel fans waren sceptisch, maar ook opgewonden om te zien dat Star Fox eindelijk terugkeerde naar een Nintendo-systeem.

Sinds Star Fox Zero tot grote teleurstelling op de Wii U verscheen, hebben we geen Star Fox-hoofdtitel gezien.

Was het allemaal een hoax?

ValveNewsNetwork kwam naar buiten met informatie die onthulde dat Star Fox Grand Prix was gemaakt als een neplek door Nintendo of America om werknemers te ontdekken die informatie lekten.

Ja, je leest het goed, ze beweren dat Nintendo een spel heeft vervalst om leakers weg te spoelen. En dat terwijl dat op zich zeker een ding zou kunnen zijn. Ik ben niet overtuigd.

Laten we eens kijken naar enkele feiten;

Gedurende deze tijd werkte Retro Studios eigenlijk aan een nieuwe actie-IP die nu is geannuleerd ten gunste van de ontwikkeling van Metroid Prime 4. Wat de titel was … lijkt niemand te weten.

Ze lieten Ubisoft werken met het IP-adres op Starlink: Battle for Atlas, te veel vreugde voor de Nintendo-community. En misschien zelfs om te zien hoeveel interesse er is in Star Fox op Nintendo Switch.

Maar zou Nintendo zijn geliefde Star Fox IP zo behandelen? Ik denk bijvoorbeeld niet dat ze dat zouden doen. Er zijn betere manieren om leakers weg te spoelen dan om mogelijk uw IP te beschadigen.

Toch zou ik dol zijn op een mainline- of racegame met Fox, Falco, Peppy en zelfs Slippy … maar we zullen moeten afwachten of dat ooit gebeurt.

Wat denken jullie allemaal?