Super Metroid Prime had kunnen bestaan

Super Metroid Prime had kunnen bestaan

In 2015 onthulde de onafhankelijke schrijver Liam Robertson dat Retro Studios van plan was een volledig speelbare Super Metroid op te nemen in de GameCube first-person shooter Metroid Prime, maar Nintendo verwierp het voorstel. Destijds moest Robertson zijn bron privé houden, maar we hebben nu duidelijk bewijs dat zijn berichtgeving correct was. In een interview met Kiwi Talkz bevestigde voormalig Metroid Prime-maker David Kirsch, in de volksmond bekend als Zoid, het ronduit.

video
play-rounded-fill

Zoid spreekt zich uit

Kirsch werd ingehuurd door Retro Studios om aan een project met de naam Thunder Rally te werken, maar het werd geschrapt en uiteindelijk werkte hij aan Metroid Prime. Hij had nog nooit Super Metroid gespeeld en hij wilde dit doen om zijn nieuwe project beter te begrijpen. Hij genoot er uiteindelijk echt van en zei dat hij het in ongeveer drie dagen uit had. Het is mogelijk dat dit de aanleiding was voor de opname van Super Metroid in Metroid Prime.

Kirsch verklaarde: “Ik heb een SNES-emulator naar de GameCube geport en hem echt aan de gang gekregen, gewoon voor de lol”, en hij vroeg Retro of Super Metroid kon worden opgenomen in Metroid Prime. Retro benaderde toen Nintendo, maar het bedrijf weigerde omdat het weigerde emulatiesoftware van derden in hun games te gebruiken. Omdat Nintendo echter een NES-emulator voor de GameCube had, kon in deze situatie uiteindelijk toegang worden verkregen tot de originele Metroid via de linkverbinding met Metroid Fusion op de Game Boy Advance.