Team Octopath Traveler – hoger tempo

Team Octopath Traveler – hoger tempo

Met Octopath Traveler verscheen afgelopen zomer een RPG-parelt. Het team achter deze game was ook verantwoordelijk voor goed ontvangen Bravely Default games voor de Nintendo 3DS.

Producer Tomoya Asano heeft laten weten in een interview met het Japanse Nintendo Dream dat het ontwikkelingsteam wordt uitgebreid en dat hij graag een hoger tempo van releases ziet.

Sneller tempo

Eerder zat er telkens zo’n drie jaar tussen de releases (als we daarbij uitgaan van de Japanse lancering): Bravely Default verscheen in 2012 voor Nintendo 3DS, Bravely Second: End Layer volgde in 2015 eveneens voor Nintendo 3DS en eerder dit jaar verscheen Octopath Traveler op de Nintendo Switch.

Het ziet er naar uit dat men de cyclus  in de toekomst wil verkleinen. Asano wist het volgende te vertellen (ruw vertaald):

Met Bravely Default, Bravely Second en Octopath Traveler, hebben we ongeveer elke 3 jaar 1 game uitgebracht. Momenteel breiden we ons ontwikkelingsteam uit, en hopen het tempo van onze releases te verhogen. We blijven core RPGs maken, speciaal voor fans van Square Enix RPGs overal ter wereld. Als je genoot van Octopath Traveler, kijk dan vooral uit naar de toekomst!

Het is momenteel onbekend aan wat voor project het team aan het werk is gegaan na Octopath Traveler.

Ad