THQ Nordic koopt Koch Media

THQ Nordic koopt Koch Media

De Zweedse uitgever THQ Nordic heeft de Duitse ontwikkelaar, uitgever en distributeur Koch Media gekocht.

THQ Nordic is het bedrijf van de Zweedse zakenman Lars Wingefors. Met zijn bedrijf Nordic Games kocht hij na het faillissement van THQ de merknaam van het bedrijf en een aantal bekende series op, waaronder Darksiders en De Blob.

In 2016 veranderde hij de naam van het bedrijf in THQ Nordic en is het bedrijf in hoge snelheid gegroeid. Ook voor de Nintendo Switch heeft het bedrijf van alles in ontwikkeling, zoals This Is the Police 2 en een remaster van De Blob.

AangeKocht

Onlangs heeft THQ Nordic bekendgemaakt dat het bedrijf Koch Media volledig heeft gekocht. Koch Media is een grote distributeur in Europa van games van onder andere Capcom, Square Enix, SEGA en Bethesda, maar maakt ook zelf games onder het label Deep Silver.

Hoewel Deep Silver momenteel geen aangekondigde games in ontwikkeling heeft voor de Nintendo Switch, is het bedrijf in het verleden wel betrokken geweest met Nintendo’s platforms. Het bedrag dat THQ Nordic betaalt voor de overname bedraagt €121 miljoen. Daarvoor krijgt het concern 1.181 werknemers, een groot distributienetwerk, 14 games in ontwikkeling en een nieuwe lading IP terug, waaronder Saints Row, Metro en Dead Island.

Voorlopig blijven de teams van THQ Nordic en Koch Media gescheiden van elkaar werken. Momenteel staan er vijf aangekondigde games op de planning voor de Nintendo Switch. THQ Nordic laat echter weten dat er nu ook nog 33 onaangekondigde games in ontwikkeling zijn.