THQ Nordic verkrijgt TimeSplitters en Second Sight

THQ Nordic verkrijgt TimeSplitters en Second Sight

THQ Nordic heeft een persbericht uitgebracht om fans te informeren dat het bedrijf de TimeSplitters en Second Sight IP’s met succes heeft verkregen.0

Beide franchises zijn fanfavorieten, met name de Timesplitters-serie die een enorme hit was in de dag.

THQ Nordiq over de overname

Timesplitters werd grotendeels beschouwd als een van de meest invloedrijke consolegames van de vroege jaren 2000. De drie gameseries verdienden een grote en gepassioneerde schare fans dankzij de unieke humor, kunststijl en popcultuurreferenties, en moedigden maatwerk en aanpassingen aan om elke persoon zijn eigen individuele ervaring te geven.

Timesplitters is oorspronkelijk gemaakt door de ontwikkelingsstudio Free Radical Design die later Deep Silver Dambuster werd, onderdeel van de THQ Nordic-groep. Naast Timesplitters, het IP en het recht op science fiction actie-avonturengame Second Sight werden verworven.

Beide overnames werden gedaan via THQ Nordic’s volledige dochteronderneming Koch Media GmbH.

Als grote fans van ten minste de serie Timesplitters (vooral 2 en Future Perfect) juichen we toe dat dit een opleving van een soort voor het IP zou kunnen betekenen.

Voor degenen die niet bekend zijn met beide hebben we wat beeldmateriaal toegevoegd om je een idee te geven, video credits gaan naar IGN;

video
play-rounded-fill

video
play-rounded-fill

Houd in gedachten dat wat je hierboven ziet  terug dateert tot 2004/2005 , dus stel je voor hoe het er tegenwoordig uit zou kunnen zien. Laten we nu hopen dat THQ Nordiq besluit dit ook naar de Nintendo Switch-kant te brengen.

Ad