Toch cross-play tussen Sony en Nintendo Switch

Toch cross-play tussen Sony en Nintendo Switch

Of in ieder geval binnenkort is het mogelijk om Fortnite tegen mensen op de PlayStation 4 te spelen!

Sony Cross-Play

Sony heeft zijn standpunt wat betreft cross-play met 180 graden gedraaid, en laat via een persbericht weten dat het binnenkort mogelijk is om bepaalde titels met spelers op concurrerende consoles te spelen.

Voor 24 jaar streven we ernaar om de beste game-ervaringen aan onze fans te bieden via een unieke PlayStation-perspectief. Vandaag de dag zijn de communities rondom bepaalde games geëvolueerd tot een punt dat cross-platform ervaringen significante waarde toevoegen aan spelers.

Dit meldt John Kodera, de Global CEO van Sony Interactive Entertainment op de officiële PlayStation-blog. De eerste stap hiernaartoe is een open beta met Fortnite. Later volgen ook andere third party-titels.

Alleen Fortnite?

Het is vanaf nu mogelijk om ook via je PlayStation 4 Fortnite-account op de Nintendo Switch te spelen. Al je behaalde progressie blijft hiermee behouden.

Mocht je al een tweede account hebben aangemaakt: Epic Games is bezig met de mogelijkheid om Battle Royale-aankopen te combineren en Fornite aan een andere console te laten koppelen. 

Fortnite is op dit moment de enige titel met cross-play via de PlayStation 4. Eerder nam Sony een zeer defensieve stand aan over dit fenomeen. 

Hoop je dat deze feature zijn weg ook naar andere games zal gaan vinden?