Tokyo Game Show 2022 – Een fysiek event

Tokyo Game Show 2022 – Een fysiek event

De Computer Entertainment Suppliers Association heeft verklaard dat Tokyo Game Show 2022 op 15-18 september zal worden gehouden als een fysiek evenement. Vanwege de wereldwijde epidemie van de afgelopen twee jaar is dit de eerste keer in drie jaar dat het evenement volledig fysiek is.

Bedrijven kunnen op 15 en 16 september aanwezig zijn, terwijl het publiek op 17 en 18 september aanwezig kan zijn. Op de tweede werkdag is de algemene toegang vanaf 14.00 uur toegankelijk. JST.

Niets houdt gamen tegen

In de loop van twee jaar moesten we de ene plezierige activiteit na de andere opgeven. Hoe vaak hebben we ons afgevraagd waar onze dagen waren gebleven?

Zelfs toen hadden we spelletjes om ons bezig te houden. Ons dagelijks leven werd opgefleurd door spannende plotwendingen, intrigerende en intense ervaringen. Games waren onze bron van optimisme.

Het jaar 2022 staat in het teken van het demonstreren van de ware essentie van gaming. Het doel van de Tokyo Game Show is om optimisme voor de toekomst te genereren. We moeten onze mogelijkheden updaten. Ongekend enthousiasme wordt meestal aangewakkerd door iets waarvan je nooit had verwacht dat het zou gebeuren.

Laten we een stap vooruit zetten in de richting van de toekomst van gaming. Geef iedereen moed en passie. Laat een ander zien hoeveel je van gamen houdt.

Om de “geweldige ervaring van het leven in deze periode” met iedereen te delen. Laten we eens kijken naar de kern van de game-razernij.

Niets kan je ervan weerhouden om te spelen!!!

Tentoonstellingsruimten (Makuhari Messe Hal 1 tot 8)

  • Algemene tentoonstellingssectie — Dit gebied is gericht op videogamesoftware en biedt digitale entertainmentitems en -services. (Het gebied is de hele periode van vier dagen open.)
  • Sectie Smartphone-games – Deze tentoonstellingsruimte richt zich op games voor slimme apparaten zoals smartphones en tablets met iOS, Android en andere besturingssystemen, evenals sociale games die worden gespeeld op mobiele apparaten en webbrowsers. (Het gebied is de hele periode van vier dagen open.)
  • Virtual Reality / Augmented Reality Area – Dit gedeelte bevat VR (virtual reality), AR (augmented reality) en MR (mixed reality) gaming-software en hardware, evenals bijbehorende services. (Het gebied is de hele periode van vier dagen open.)
  • Indie-gamegebied – Deze sectie is bedoeld voor onafhankelijke (indie) game-makers om hun geheel unieke games voor verschillende platforms weer te geven. (Het gebied is de hele periode van vier dagen open.)
  • Spelschool-gebied — Dit gedeelte bevat spelscholen voor aspirant-spelontwikkelaars. (Het gebied is de hele periode van vier dagen open.)
  • Sectie Merchandiseverkoop — Dit gebied is voor de verkoop van gamegerelateerde merchandise. (Het gebied is de hele periode van vier dagen open.)

Gebied voor business-to-business tentoonstellingen en vergaderingen

  • Business Solution Area — Deze expositieruimte is bedoeld voor game-gerelateerde bedrijven die op zoek zijn naar B2B-prospects. Een sponsorsessie op het Tokyo Game Show Forum is ook een mogelijkheid (tegen betaling). (Sommige stands zijn alle vier de dagen open, terwijl andere alleen tijdens kantooruren beschikbaar zijn.)
  • New Stars Area (Azië/Oost-Europa/Latijns-Amerika) – Dit gedeelte bevat potentiële gaming-startups, ontwikkelstudio’s en services uit verschillende gebieden die rijzende sterren in de game-industrie zullen worden. Om uitzonderlijke ondernemingen uit deze gebieden te presenteren, wordt speciale nadruk gelegd op Azië, Oost-Europa en Latijns-Amerika. (Sommige stands zijn alle vier de dagen open, terwijl andere alleen tijdens kantooruren beschikbaar zijn.)
  • Asia New Stars Area – Met veelbelovende game-startups, ontwikkelstudio’s, leveranciers van oplossingen en anderen uit Zuidoost-Azië, Zuid-Azië en het Midden-Oosten, belicht dit gebied veelbelovende game-startups, ontwikkelstudio’s, leveranciers van oplossingen en anderen uit de regio.
  • Europa’s oosten In de New Stars Area vind je gamebedrijven uit Oost-Europese landen (Polen, Kroatië, Tsjechië, Roemenië en andere), waar tal van technische instituten game-engineering-graden aanbieden.
  • Latijns-Amerika is een continent in Zuid-Amerika. New Stars Area – Dit gedeelte bevat gaming-startups uit Latijns-Amerikaanse landen die nog in ontwikkeling zijn (Brazilië, Argentinië, Chili, Colombia, Costa Rica, Mexico en andere).
  • Business Meeting Area – Dit is een ontmoetingsplaats waar productieve vergaderingen kunnen worden gehouden in een aangename omgeving. Een gratis business-matchingsysteem verbindt exposanten met Business Day-bezoekers of andere exposanten in dit gebied. (Alleen werkdagen is dit gedeelte geopend.)

Programma’s voor organisatoren

  • Keynote-toespraken op het Tokyo Gaming Show Forum 2022 – Deze sessie behandelt de grootste onderwerpen in de game-business dit jaar. (Op 15 september vindt het online plaats.)
  • Sense of Wonder Night (SOWN) 2022 — Deze wereldwijde pitchwedstrijd is een opstap naar succesvolle onafhankelijke games, waarbij makers hun unieke ideeën presenteren aan professionals uit de game-industrie. Ideeën worden gezocht van over de hele wereld en de beloningen zullen worden uitgereikt aan de beste inspanningen. (Op 16 september wordt het online gehouden.)
  • Gespecialiseerde sessie van het Tokyo Gaming Show Forum 2022 – Er wordt een conferentie georganiseerd voor belanghebbenden uit de industrie, die zich concentreert op de nieuwste ontwikkelingen in de game-industrie op het gebied van technologie en zaken. (Op 16 september wordt het evenement persoonlijk gehouden en live online uitgezonden.)
  • Computer Entertainment Suppliers Association (CESA) organiseert de Japan Game Awards 202 – Japan Game Awards 2022, een selectie- en prijsuitreiking voor het eren van geweldige computerentertainmenttoepassingen. Tijdens de Tokyo Game Show worden de winnaars van onder meer de GOTY Division, de Ministry of Economy, Trade and Industry Award, de Game Designer Award, de Amateur Division en de U18 Division bekendgemaakt. (Details worden op een later tijdstip vrijgegeven, maar het zal live online zijn tijdens Tokyo Game Show 2022.)
  • JeSU organiseert eSports-conferentie – De Japanse eSports Union (JeSU) organiseert de allereerste zakelijke conferentie over eSports in samenwerking met Tokyo Game Show 2022. Om aan de stijgende vraag naar eSports en aanverwante sectoren te voldoen, organiseren eSports-bedrijven uit Japan en over de hele wereld zullen samenkomen om hun perspectieven te delen over het creëren van nieuwe zakelijke kansen en mogelijkheden. (Op 15 september wordt het evenement persoonlijk gehouden en live online uitgezonden.)

Online cursussen

  • Online tentoonstellingslocatie — Kom meer te weten over bedrijven en organisaties in de game-industrie op de officiële website van de Tokyo Game Show, met nieuws en informatie over onze exposanten die exposeren op zowel fysieke als virtuele locaties.
  • Officiële programma’s — Officiële programma’s van de organisator en exposanten worden live online uitgezonden voor een wereldwijd publiek in Japan, Europa, de Verenigde Staten, China en elders via YouTube, Twitter, niconico, Twitch, het Chinese Huya, DouYu en andere populaire videoplatforms. Dit jaar zullen vrijwel alle programma’s naast de Japanse versie (originele versie) simultaan Engels tolken.
  • Online Explore Tour – Gameliefhebbers van over de hele wereld zijn welkom om deel te nemen aan deze virtuele tour van de Tokyo Game Show om tentoonstellingscabines te zien en te ervaren met onze ‘gids’.
  • Gameliefhebbers kunnen gratis proefversies van toekomstige games en andere functies downloaden en spelen, dankzij een samenwerking met retailers van online gameplatformspelers.
  • Online zakelijke bijeenkomsten – exposanten kunnen ons zakelijke matchingsysteem gebruiken om potentiële zakelijke partners te vinden en vergaderingen te houden via internet.
  • 2022 Tokyo Game Show VR – De allereerste “Virtual Area”, die vorig jaar debuteerde op de Tokyo Game Show, keert dit jaar vier dagen terug als Tokyo Game Show VR 2022.