Ubisoft – Contributor Patrick Plourde gaat weg

Ubisoft – Contributor Patrick Plourde gaat weg

Patrick Ploude werkt al bijna twee decennia bij Ubisoft. Child of Light, Watch Dogs 2 en Far Cry 3 werden allemaal door hem geregisseerd.

Ploude kondigde eerder vandaag zijn vertrek bij het bedrijf aan en zei dat hij zal gaan werken bij een onafhankelijk adviesbureau. Ploude “zal op hun verzoek enkele van onze creatieve regisseurs en de redactie bij bepaalde projecten assisteren”, aldus Ubisoft.

Wangedrag

Het is echter van cruciaal belang om te benadrukken dat Patrick Plourde is genoemd als een van de belangrijkste bijdragers aan de giftige werksfeer, intimidatie, misbruik en discriminatie van het bedrijf. Inderdaad, A Better Ubisoft, een organisatie die is opgericht door tal van huidige en voormalige Ubisoft-medewerkers, berispte het bedrijf eind vorig jaar omdat het Plourde aanhield als VP van de redactie “ondanks meerdere beschuldigingen van wangedrag die tegen hem waren ingediend.”

De wijzigingen werken?

Het valt nog te bezien of het vertrek van Plourde zal resulteren in een beter werkklimaat voor de werknemers van Ubisoft.

A Better Ubisoft, aan de andere kant, heeft slechts een paar maanden geleden een verklaring uitgegeven waarin wordt beweerd dat, ondanks talrijke vertrekken van het bedrijf, de vooruitgang ijzig is geweest en dat Ubisoft nog moet luisteren naar de vier eisen die ze consequent hebben gesteld .

Ad